Академік Ігор Юхновський став почесним доктором Львівської політехніки

1925 0
Церемонія відбулась сьогодні в університеті.
Фото: tvoemisto.tv/Володимир Кривецький

Фото: tvoemisto.tv/Володимир Кривецький

Академік, фізик 94-річний Ігор Юхновський отримав звання Doctor honoris causa університету «Львівська політехніка». Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Академік Ігор Юхновський для України, Львова, для університету «Львівська політехніка», Університету імені Івана Франка – відома людина і честь для університету, що погодився на удостоєння таким званням», – сказав ректор «Львівської політехніки» Юрій Бобало.

Читайте також: Люди Твого міста: Ігор Юхновський

Додамо, Ігор Юхновський – не лише науковець, а й був народним депутатом, обраним у 1990 році. У 1992-1993 роках він був першим віцепрем’єром України, а у 2006-2010 роках був засновником і керівником Інституту національної пам’яті.

«Суспільство не має думати, що воно попало у розпач безвиході. Українська інтелігенція має утворити проєкт нової Конституції, який враховує помилки попередніх проєктів, специфічність української нації, яка не любить керівників, але споконвіку керувалася так званим громадським правом, громада мала владу. У нас треба створити Конституцію, яка продовжить споконвічну традицію існування, урядування українським суспільством», – сказав академік Ігор Юхновський.

Читайте також: Юхновський пише у Львові нову Конституцію

Додамо, що Ігор Юхновський став 51-м лауреатом, який отримав звання почесного доктора «Львівської політехніки» із 1912 року. Серед інших звання удостоєні британський вчений Тімоті Мейсон, лауреат Нобелівської премії, хімік Жан-Марі Лен, польський економіст, реформатор Лєшек Бальцерович. А першою була Марія Складовська-Кюрі.

Doctor Honoris Causa – найвище почесне звання, якими удостоюють громадських, наукових, державних, релігійних, політичних діячів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!