Київ

У Києві на Оболоні Good Wine законно відмовляє у паркуванні біля свого магазину мешканцям сусідніх висоток

994 0
Раніше власник відмовлявся показувати дозвільні документи киянам.
Фото: «Життя Оболонського району» / Telegram

Фото: «Життя Оболонського району» / Telegram

У Департаменті транспортної інфраструктури на запит «Твого міста» повідомили, що заклад торгівлі «Good Wine» за адресою проспект Володимира Івасюка, 16-Б законно відмовляє у паркуванні не відвідувачам магазину.

Як повідомили у Департаменті, земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:78:094:0022 включає прилеглу навколо магазину Goodwine територію, зокрема й гостьовий майданчик для тимчасового відстою транспортних засобів. Вказана територія була передана в оренду Київрадою з цільовим призначенням для експлуатації та обслуговування торговельно-офісної будівлі ТОВ «Творча майстерня «ВІСАК» до 26.09.2030 року.
 
Нагадаємо, наприкінці травня мешканці будинків поруч вчергове прийшли поцікавитися, чому магазин забороняє паркувати свої автівки.
 
що їм власник магазину не дозволяв паркувати автівки та не надавав жодних документів щодо права власності на неї. окрім цього активісти вказували на незаконність встановлення будки охорони, втім як виявилося, орендар розпоряджається земельною ділянкою законно.
 
Як розповіли у Телеграм-каналі «Життя Оболонського району», 22 травня сталася конфліктна ситуація на парковці біля магазину «Good Wine».
 
«При спробі запаркуватися прибіг охоронець і сказав що паркування для НЕ клієнтів Good wine заборонено. Будь-які документи на паркувальний майданчик або посвідчення особи даний працівник надавати відмовився. Директор магазину підтвердив, що прибирає сміття на парковці і косить траву поруч саме Good wine, тому він забороняє користування парковкою НЕ клієнтам його магазину», – йдеться у дописі.
 
 
 
Тоді мешканці поспішно «інкримінували» ситуацію по ст. 197-1 ККУ – самовільне зайняття земельної ділянки. Як зазначили місцеві мешканці, таким незаконним зайняттям земельної ділянки нібито було завдано значної шкоди її законному власнику. Окрім цього, мешканці вказали на самовільно встановлену МАФ-будку охорони, назвавши це порушенням правил благоустрою, тому вимагали її демонтувати. Втім, як зазначили у профільному Департаменті, дії орендаря щодо недопуску сторонніх до паркування автівок на ділянці, знаходилися у межах правових норм. 
 

Нагадаємо, на площі Сантьяго-де-Чилі та прилеглому проспекті триває капітальний ремонт, через що рух ускладнений.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!