Київ

Амфітеатр, велодоріжка і кладовище домашніх тварин. Якою може бути вулиця Сверстюка в Києві. Візуалізації

952 0
За задумом, вулиця із невиразної промзони перетвориться на зручний сучасний парк
Візуалізація. Фото: Aranchii Architects

Візуалізація. Фото: Aranchii Architects

Київська студія архітектури Aranchii Architects пропонує перетворити територію вздовж вулиці Євгена Сверстюка на парк. З такою пропозицією виступив засновник студії Дмитро Аранчій.

Аранчій вказує на те, що вулиця зараз розділена електричкою та зайнята гаражами, ідея полягає у переосмисленні цієї території та створенні місця для відпочинку під час подорожі до Русанівського каналу та метро «Лівобережна» з боку вулиці Вифлиємської та ЖК Comfort Town, або навпаки.

Aranchii Architects запропонували створити дитячу ігрову зону, амфітеатр, велодоріжку, зону сухих фонтанів, кафе та скейтпарк.

Крім того, їхня ідея полягає в перетворенні хаотичного поховання домашніх тварин на цифрове кладовище, де можна буде вшанувати свого улюбленця за допомогою додатку та активувати 3D-зображення. Кладовище складатиметься з кубів розмірами 20x20x20, які визначаються як капсули для поховання тварин.

Паралельно з цим, проблемою є відсутність зручного переходу через залізницю. Aranchii Architects вважають, що створення насипу над Київською міською електричкою може допомогти створити пішохідні зв'язки та поєднати мікрорайони з парком.

 

Євген Сверстюк – український письменник, філософ і дисидент. За його позицію радянська влада засудила письменника на 7 років і заслання. В рамках декомунізації в 2015 році вулицю радянської льотчиці Марини Раскової перейменували на вулицю Євгена Сверстюка.

Нагадаємо, конкурсна комісія обрала переможців архітектурного конкурсу на відбудову та реконструкцію 10 об'єктів в Ірпені (візуалізації).

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!