Політична реклама

Андрій Курков написав роман про Львівські гастролі

1585 0
Один з найвідоміших російськомовних письменників України Андрій Курков на прохання міського голови Львова Андрія Садового написав книгу про наше місто. Презентація видання у Львові відбудеться 13 та 14 лютого.

«Все почалося з того, що мер Львова Андрій Садовий запропонував мені написати роман, дія якого розгорталася б у Львові. Це не замовлення, грошей мені за книгу не платили, але безкоштовно брали в готелі всякий раз, коли я приїжджав », - сказав Андрій Курков в інтерв`ю Weekly.ua.

За його словами, робота над книгою під назвою «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» тривала півтора року. Книга вийде російською та українською мовами.

Роман розповідає про рух львівських хіпі, «яке було одним з найбільш значних в Радянському Союзі». Сюжет роману ґрунтується на реальних подіях. Музикант Джимі Хендрікс помер у 1970 році, в ніч з 17 на 18 вересня, в лондонському готелі «Самарканд», а 18 вересня 1939 року в Західну Україну ввійшли радянські війська. Саме 18 вересня проходили урочисті партійні збори, присвячені «звільнення від польських загарбників. І в цей же час до Львова з`їжджалися хіппі з усього Радянського Союзу відзначати чергову річницю смерті Хендрікса. КДБ і міліція були впевнені, що хіпі мають намір зірвати урочистості, присвячені радянському об`єднанню Західної та Східної України. І їх ловили де тільки можна. 

Довідка: Андрій Курков-член англійського ПЕН-клубу. Написав 17 романів і сім книг для дітей, за його сценаріями поставлено понад 20 художніх і документальних фільмів. Його книги перекладені більш, ніж на 30 мов.

Переклад: "Коментарі"

ТЕГИ: культура

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!