Аномальна погода у січні та запуск автоматизованої системи контролю оплати паркування. Головне за добу

1444 0
Коротко про головні новини за минулу добу.

У Львові14 січня були помітні удари блискавки та чутно звуки грому. Після цього почав падати крижаний сніг.

У Львові стартували справжні льодові змагання. П'ять українських художників почали створювати витвори мистецтва з криги на тему «Свято у Львові».

Читайте також: Львівֹ’ян кличуть на благодійний вертеп задля порятунку 10-місячного хлопчика зі СМА

Курорт «Захар Беркут» перейшов у власність до структур, які наближені до власника «Галнафтогазу» Віталія Антонова. Він впродовж останніх п’яти років заявляв про намір розбудови гірськолижного курорту у Славську. ТзОВ «Захар Беркут» і ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка» наприкінці минулого року змінили керівників і бенефіціарних власників.

У Львові змінять організацію руху на кількох магістральних вулицях, щоби зробити їх безпечнішими. Йдеться про вулицю Стрийську, Виговського-Любінську та Чорновола-Варшавську. Місто виграло грант, який фінансує GIZ, і отримає безоплатну технічну допомогу, а саме ескізні проєкти змін на цих ділянках.

Соціальне таксі є й у окремих містах України, але у Львові наразі немає. Востаннє у місті воно існувало ще упродовж 2008-2009 років. Назарій Гусаков уже взявся реалізувати цей проєкт. Спільно з командою однодумців він організовує благодійні збори коштів під час концертів і їм разом вдалося зібрати вже майже 100 тисяч гривень, однак цього недостатньо, щоб придбати хоча б одну автівку.

Читайте також: Маршрути мають бути короткими і прямими. Що місто планує цього року зробити для покращення мобільності

У Львові запрацювала автоматизована система контролю оплати паркування (АСКОП). Зокрема, у її межах закупили обладнання для 20 штатних одиниць інспекторів з паркування управління безпеки ЛМР.

Львівська обласна державна адміністрація передала на баланс Служби автомобільних доріг у Львівській області 11 доріг загального користування місцевого значення. Їх планують відремонтувати цього року у межах програми «Мале Карпатське коло». Перелік читайте тут.

За минулий 2021 рік українські РАЦСи зареєстрували 273 772 народження дітей та 214 012 одружень. У пְ’ятірці лідерів з-поміж інших міст та областей, є й Львівщина. За народжуваністю наша область на третій сходинці, а за укладенням шлюбу – п’ята.

Півтора року тому аудиторія Тvoemisto.tv визначила мобільність та транспорт у місті як найбільшу проблему Львова. Як у місті втілюватимуть План сталої мобільності та яких першочергових заходів цього року вживатиме місто, аби покращити пересування ним, читайте у матеріалі.

Нещодавно свої умови в'їзду для громадян України змінили кілька країн, зокрема Чорногорія та Німеччина. Tvoemisto.tv зібрало перелік популярних напрямків для українців, умови в'їзду до країн та найближчі рейси.

У Парку культури у Львові списали 35-річний атракціон «Орбіта», який ввели в експлуатацію ще у 1986 році, адже вирішили, що він вже не може бути повністю безпечним. Демонтаж атракціону оцінили у майже 55 тисяч гривень.

Читайте також: У Львові вдарила блискавка із громом та випав крижаний сніг. Фото, відео

У «Дії» спростили цифровий підпис документів. Якщо раніше, щоб підтвердити особу і підписати електронний документ, необхідно було крутити головою, то зараз достатньо лише кліпнути очима.

За минулий 2021 рік та десять днів цього року у п’яти львівських лікарнях, які приймають та лікують найбільше хворих із коронавірусною інфекцію, від Covid-19 пролікували майже 19 тисяч пацієнтів. Із них померли трохи більше 4,5 тисяч хворих. Кількість пролікованих та померлих у кожній лікарні різниться. Найбільше за минулий рік та 10 днів цього року із Covid-19 прийняли у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, 9.

У ніч з 13 на 14 січня хакери зробили глобальну атаку на сайти Кабінету міністрів та окремих міністерств.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!