Антимонопольний комітет вимагає зменшити ціни на тепло і гарячу воду

1986 2
Через зниження ціни на газ львів’яни вже отримали дешевші платіжки за грудень.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Антимонопольний комітет звернувся до ЛКП «Львівтеплоенерго» та Львівської міськради з вимогою знизити тарифи на теплопостачання та гарячу воду. Про це йдеться на сайті АМКУ.

Читайте також: Українці можуть відключитись від центрального опалення. Як це зробити

Зазначається, що теплопостачальні компанії мають знизити тарифи впродовж опалювального періоду 2019/2020 року, оскільки знизилась ціна на природний газ. Про зміни тарифів мають проінформувати споживачів, а рахунки в платіжках – перерахувати, враховуючи аномально теплу зиму..

В АМКУ пояснюють, що зниження на понад 20 % ціни на природний газ, що є основною складовою собівартості теплової енергії, тож перераховувати тарифи в платіжках мають щомісяця, починаючи з січня 2020 року і до закінчення опалювального періоду.

Читайте також: Із початку 2020 року львів’яни отримуватимуть по дві квитанції за газ

Нагадаємо, що Кабмін скасував граничні ціни на тепло і гарячу воду, тож тарифи тепер можуть бути ринковими. Через зниження ціни на газ львів’яни вже отримали дешевші платіжки за грудень.


Читайте також:
19 Січня, 2020 13:53
666 ... з кожним роком у Львові вводиться в експлуатацію сотні тисяч кв. метрів новозбудованого житла ... реально більшає кількість споживачів ( на десятки тисяч абонентів в рік)... за таких умов (згідно до законів економіки) ціна на холодну воду повинна зменшуватись ... але ... ми ж -- українці ... тариф на холодну воду вже випередив отой тариф на газ ... і от знову , з лютого , стартане вгору , як ракета ...Слава Україні ! ...
19 Січня, 2020 13:25
666 ... а от тариф на холодну воду , з якої " робиться" ота гаряча , вони чомусь )?) підвищують ... на 42% ... на СОРОК ДВА проценти , Карл !!! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!