Апеляційний суд скасував арешт санаторію «Львів» у Брюховичах

1395 0
Минулого року комплекс арештували в межах кримінального розслідування, бо «майно є предметом злочинного посягання».
Фото: Explorer Lviv

Фото: Explorer Lviv

18 жовтня колегія суддів Львівського апеляційного суду скасувала арешт майна санаторію «Львів». Минулого року комплекс арештували в межах кримінального розслідування, бо «майно є предметом злочинного посягання». Про це повідомили «Наші гроші. Львів».

Йдеться про комплекс будівель площею майже 9, 3 тис. кв. метрів. У 2020-му році його власником стала «Компанія «Аста». Вона придбала нерухомість за 8,87 млн грн у ПАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця». Договір купівлі-продажу між сторонами затвердили у суді. Після цього зявилася інфорація, що пов’язаний із «Компанією «Аста» чоловік намагався продати комплекс через Olx.ua за 1,2 млн дол, тобто іще до підписання угоди про продаж. Оприлюднені зображення свідчили, що на території санаторію планували масштабне житлове будівництво. 29 грудня 2020 року новим власником у майновому реєстрі за договором купівлі-продажу стало ТОВ «Цукрові розсипи».

Читайте також: У Львові продають будинок-пам'ятку за майже мільйон доларів

За даними YouControl, ТОВ «Цукрові розсипи» основним видом діяльності вказує «торгівлю цукром, шоколадом і кондитерськими виробами». Фірма зареєстрована у 2020-му році. Наразі вона належить львів’янці Юлії Коць. До вересня 2020-го ТОВ називалось «Ексмур» і було зареєстроване у Вишневому, Київської області. Першим власником і директором був Денис Столяревський із Херсона. Потім фірму переписали на Вадима Байла, і змінили місце реєстрації на іншу вулицю у Вишневому. У жовтні 2020-го власницею ТОВ «Цукрові розсипи» стала Світлана Мокрицька, а у вересні 2021-го – Юлія Коць. Із червня 2021-го адресою фірми вказують ту, де розміщений санаторій «Львів» – Брюховичі, вулиця Курортна, 8.

Нагадаємо, що Головне управлінні поліції у Львівській області у червні 2021-го почало розслідування не зовсім легального, на їхню думку, перепродажу санаторію. Через це, за поданням прокуратури, комплекс минулоріч арештував Шевченківський районний суд Львова.  Втім адвокатка ТОВ «Цукрові розсипи» подала апеляційну скаргу на таке рішення. Вказувала, що ухвала про арешт була винесена без виклику представників фірми. Окрім цього, єдиним додатком до клопотання прокурора про накладення арешту є лише заява про вчинення злочину та інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Таких доказів від прокуратури, на її думку, недостатньо, тому вона вважає рішення про арешт незаконним.

Колегія суддів Львівського апеляційного суду взяла це до уваги і арешт скасували. Тож наразі майже 9,3 тис. кв. м санаторію залишається в розпорядженні ТОВ «Цукрові розсипи».  Попри нового власника будівель, земельна ділянка, де розташований санаторій, із 2021-го належить Львівській міській раді. Із 2018-го землю орендує дочірнє підприємство «Санаторій «Львів» «Укрпрофоздоровниці».  Площа ділянки санаторію становить 4,06 га, а її цільове призначення – для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів. 

Окрім санаторію, скасували арешт і на житловий будинок у понад сотню квадратів, що поряд. Він належить забудовнику ТОВ «Перформенс». Ця фірма збудувала поруч із санаторієм житловий будинок. А от сусідню ділянку хоче забудувати ТОВ із подібною назвою «Перформенс 2», наразі компанії відмовили в отриманні містобудівних умов та обмежень.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!