Київ

Апеляційний суд залишив митрополита УПЦ МП Павла під домашнім арештом

821 0
Екснамісник лаври й надалі перебуватиме під домашнім арештом до 30 травня.
ФОТО: ВІКТОРІЯ РОЩИНА, УП

ФОТО: ВІКТОРІЯ РОЩИНА, УП

Київський апеляційний суд у п’ятницю, 21 квітня, залишив під домашнім арештом колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя).

Митрополит УПЦ МП Павло подавав апеляцію на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобово домашнього арешту із зобов’язанням носити електронний браслет. Однак вона була відхилена.
 

Відповідно до рішення суду від 1 квітня, екснамісник Лаври має 60 діб перебувати під домашнім арештом у селі Вороньків Київської області. Митрополит скаржився, що цей будинок начебто непридатний для проживання.

Читайте також: скромний монах. Журналісти показали маєтки та автівки митрополита УПЦ МП Павла

Під час засідання суду, на якому розглядалася апеляція, колишній намісник Києво-Печерської Лаври заявив, що не має змоги заряджати електронний браслет.

«Я живу у Воронькові. Ось мені дзвонять, що в мене розряджається браслет. Чим його зарядити? Світла немає. А про зв’язок взагалі можна і не говорити», – сказав митрополит УПЦ МП Павло.

Додамо, після засідання підозрюваний узявся дарувати суддям і прокурору великодні яйця, які він «робив своїми руками».

 

Нагадаємо, Служба безпеки України вручила підозру екснаміснику Лаври за двома статтями:

 – розпалювання релігійної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК);

 – виправдання та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436−2 ККУ).

Серед доказів для його звинувачень — перехоплені СБУ записи розмов Павла, частину яких було оприлюднено. Митрополит Павло заявляв, що це «політична справа» і він нібито «ніколи не був на боці агресії».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!