Арсен Аваков судитиметься з львів’янином за право виступати російською мовою

2383 0
Міністерство внутрішніх справ, яке очолює Арсен Аваков, подало апеляцію до суду з вимогою скасувати попереднє рішення суду, яке зобов’язало міністра вести державну діяльність українською мовою, а МВС продублювати державною мовою виступи чиновника.
фото: pinme, unian.net,  facebook.com

фото: pinme, unian.net, facebook.com

Про це написав на своїй сторінці повідомив львівський активіст Святослав Літинський, який і подав до суду на МВС. Як відмітив львів’янин, апеляцію розглядатимуть 9 листопада, в День української писемності та мови.

 

Вгадайте що нам приготував на "День української мови" пан Arsen Avakov ?На 9 листопада призначено апеляцію щодо виступ...

Posted by Святослав Літинський on 29 жовтня 2015 р.
 

 

Нагадаємо, що причиною для позову в суд став виступ Арсена Авакова про нову поліцію російською мовою. Відтак Святослав Літинський звернувся до МВС з проханням надати український переклад виступу міністра. Однак в міністерстві на це прохання відповіли відмовою.

«Подивився я відео про нову поліцію. Мене ця тема дуже цікавить, адже я є представником громадськості в комісії прийому до нової поліції. В цьому відео Арсен Аваков говорив російською мовою про нову поліцію. Я з цього виступу нічого не зрозумів. Я надіслав запит до МВС, щоб вони надали мені переклад виступу чиновника українською мовою. Однак, мені відмовили надавати такий переклад», — розповів у коментарі Літинський.

Спочатку суд повинен був відбутися 3 вересня, однак згодом його перенесли на 14 вересня. В кінцевому результаті суддя виніс своє рішення, ставши на бік активіста.

Ще перед тим Святослав Літинський у травні 2015 року виграв суд у справі щодо вилучення сторінки російською мовою із українського паспорта.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!