Аварійні відключення електроенергії застосовані у 8 областях, зокрема на Київщині

678 0
В енергосистемі України зберігається суттєвий дефіцит потужності
Фото: ОП

Фото: ОП

Споживання електроенергії прогнозується дещо меншим, ніж у вівторок. Водночас зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі, аварійні відключення застосовані у 8 областях. Про це заявили в «Укренерго».

Зазначається, що споживання електроенергії прогнозується дещо меншим, ніж учора.

«Цьому сприяє потепління. Водночас зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у вечірній пік споживання. Наразі генерація не покриває четверть споживання в країні», - заявили в держкомпанії.

Там наголошують, що внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. В результаті останньої атаки суттєво пошкоджені декілька енергоблоків теплових електростанцій.

При цьому до всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу.

Наразі через їх перевищення вже застосовані аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Київській, Житомирській та Черкаській областях України.

Також у районі бойових дій на Харківщині та Донеччині є пошкодження у мережах обленерго.

Читайте також: У Києві дефіцит електроенергії сягає близько 30%

Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС.

Нагадаємо, 14 січня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Загалом енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!