Авто, яке львівський волонтер передав прикордонникам, опинилося в приватній власності

4924 0
Святослав Літинський на запит прикордонників ПП «Смільниця» передав їм автомобіль, який придбав на кошти з благодійного збору.
Фото: Святослав Літинський

Фото: Святослав Літинський

Львівський волонтер Святослав Літинський на запит прикордонників ПП «Смільниця» передав їм автомобіль Кіа Соренто, який придбав на кошти з благодійного збору. Про це волонтер повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Після передачі автомобіля та отримання акту (в цій історії теж є акт з підписом та печаткою) я прошу адвоката робити запит в СЦ МВС (чи часом авто не на приватній особі стало) або в орган, що отримав автомобіль (чи є таке авто в них). Відчуваю, що така перевірка є частиною моєї відповідальності, оскільки гроші я збираю саме тому, що люди делегують мені цю відповідальність», – зазначив він.

Читайте також: Чому військові бояться брати авто від волонтерів? Інтерв'ю з Святославом Літинським

За словами Святослава Літинського, після адвокатського запиту з'ясувалося, що автомобіль зареєстрований на приватну особу. Волонтер звернувся щодо цього факту в ДБР і слідство наразі триває.

«З'ясувалося, що автомобіль зареєстрований на приватну особу, здається на вітчима начальника прикордонної застави Шестопала Сергія. Думаю, що зацікаленими в об’єктивному розслідуванні цієї справи мають бути усі: Президент, керівник Державна прикордонна служба України , а особливо голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький , кумом якого, як кажуть на Самбірщині, є Сергій Шестопал», – додав волонтер.

Нагадаємо, що Святослав Літинський розповів Tvoemisto.tv  яка ситуація з волонтерськими справами і звинуваченнями волонтерів, що конкретно змінилося або змінюється в законодавстві, аби не допускати таких випадків, із якими труднощами стикаються волонтери та як ці справи вплинули на їхню роботу й довіру до них. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!