Автостанції на Личаківській та біля Янівського цвинтаря планують перенести. Де їх розташують

14511 0
Робоча група має напрацювати комплексний підхід до облаштування автостанцій.

У Львові планують переоблаштувати дві автостанції. Йдеться про АС №4, що на вул. Шевченка, 104 поблизу Янівського кладовища. Тут розміщуються маршрутні автобуси, які курсують у напрямку Яворівського району. Також у міськраді мають намір перемістити автостанцію №6, що на вул. Личаківській, 154. Звідси громадський транспорт курсує у напрямку Золочівського району.

Читайте також: Перехоплювальні паркінги, е-квиток безпечні дороги. Що робитиме Львів для покращення мобільності

Як повідомив Tvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, автостанцію на Личаківській потрібно перенести ближче до станції «Личаків», оскільки планують проводити архітектурний конкурс на проєктування квазікільця на вул. Личаківській.

«Поблизу Янівського цвинтаря автостанцію також потрібно перенести. Як варіант – на Рясне-1.Тоді було б менше проблем, але це доволі незручне розміщення, погане сполучення і так далі. Доцільніше облаштувати автостанцію навпроти Янівського цвинтаря, на вулиці Шевченка, 138 – 142. Але це земля «Укрзалізниці». Ведемо перемовини з ЛОДА, є подання у Міністерство інфраструктури, щоб цю ділянку передали у власність міської громади, щоб ми могли там облаштувати автостанцію… Але ще немає рішення. Якщо враховувати всі пересадкові вузли, то це був би ідеальний варіант», – розповів він.

Читайте також: Нову АС-4 можуть збудувати на вулиці Шевченка. Для цього Укрзалізниця має передати ділянку Львову

З його слів, є розпорядження міського голови про створення робочої групи, яка мала б напрацювати комплексний підхід до облаштування автостанцій.

Детальніше про те, як у Львові планують вирішувати проблеми міської мобільності, читайте у матеріалі.

Tvoemisto.tv писало, чого бракує автостанціям №4 та №6 у Львові та чому обіцяні проєкти так і не почали реалізувати. Раніше автостанції пропонували перенести на нові ділянки. Ці питання обіцяли опрацювати, а для станції на вул. Личаківській ще минулого року навіть знайшовся інвестор. Водії, пасажири та експерти розповідали про те, як відбуваються перевезення, що би слід було там змінити, а також – які плани на них у міста.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!