«Азовець» про полон: нам дали право вибору, у 300 з 600 поранених вже гноїлися рани

2964 0
Військові повільно гинули, тому командування прийняло рішення про вихід з «Азовсталі».
Фото: УП

Фото: УП

Начальник штабу полку «Азов» майор Богдан Кротевич «Тавр» повідомив, що командування  «Азовсталі» прийняло рішення про вихід в полон через медичний стан поранених, оскільки у 300 з 600 поранених військових почали гноїтись рани.

Джерело: «Українська правда» з посиланням на брифінг командирів полку «Азов»

Зі слів «Тавра», командир полку «Азов» Денис Прокопенко мав зв'язок з президентом України, з головнокомандувачем генералом Залужним та керівником ГУР генералом Будановим. Тому вся операція виходу військових з «Азовсталі» була узгоджена з керівництвом держави.

Читайте також: Звільнений морський піхотинець Діанов розповів, як росіяни поводилися з полоненими

«Це була важка операція. Нам було дуже важко прийняти це рішення, але на той момент у нас було 600 поранених і 300 з них просто гнили. Вони повільно гинули, тому весь офіцерський склад одностайно прийняв рішення про вихід в полон, щоб надати термінову медичну допомогу бійцям, які були в госпіталі в бункері. У нас не було ліків і обладнання, тому таке рішення було прийняте. Так, воно було узгоджено з керівництвом країни, проте керівництво країни також надало нам право вибору», – сказав Богдан Кротевич.

Нагадаємо,  21 вересня увечері Україна повернула з російського полону 215 людей, серед яких було 124 офіцери. Зокрема, звільнили 108 бійців полку «Азов» та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби.

У патронатній службі «Азова» повідомили, що звільнені з полону українські військовослужбовці перебувають у шокуючому стані. Майже в усіх 215 осіб фіксують крайній ступінь анорексії. 

Більше про те, кого вдалося визволити з полону ворога, читайте у матеріалі.

Tvoemisto.tv розпочало серію публікацій із родинами захисників Маріуполя та «Азовсталі». Перша розмова була саме із пані Іриною, мамою звільненого з полону воїна. Повне інтерв’ю можете прочитати за посиланням.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!