Байден анонсував поставку Україні західних систем ППО

829 0
Україна отримає також більше установок HIMARS від інших країн.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Президент США Джо Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, який включатиме сучасні західні системи протиповітряної оборони. Про це він заявив на пресконференції за підсумками саміту НАТО, повідомляє Європейська правда.

Читайте також: США оголосили про новий пакет військової допомоги для України

Він зазначив, що США вже надали Україні військову допомогу на 7 млрд доларів, відколи він обіймає посаду, і планують продовжити підтримку.

«У наступні дні ми плануємо оголосити більше, включаючи нові сучасні західні системи протиповітряної оборони для України, більше артилерії та амуніції, протибатарейні радари, додаткову амуніцію до ракетних систем HIMARS, які ми вже надаємо Україні», — сказав він.

Також, президент США додав, що Україна отримає також більше установок HIMARS від інших країн.

Нагадаємо, 21 травня президент США Джо Байден підписав закон про виділення Україні допомоги на загальну суму у майже 40 мільярдів доларів. Майже 24 мільярди доларів з цієї суми призначені на безпекову та оборонну допомогу, а також на зусилля США з посилення європейської безпеки.

Додамо, 29 червня, Україна отримала від США 1,3 мільярда доларів у межах пакету фінансування держбюджету на 7,5 мільярда.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!