Байден не планує надавати Україні зброю, яка може вражати цілі на території росії

1976 0
Раніше йшлося про те, що США нібито мають відправити в Україну РСЗВ.
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден заявив, що не надаватиме Україні ракетні комплекси, які можуть вражати цілі ворога на території рф. Про це пише CNN.

«Я не надсилатиму (Україні – ред.) нічого, що може вразити територію Росії», – сказав президент США у відповідь на питання, чи планує він постачання ракет великої дальності в Україну.

Читайте також: США погодилися відправити в Україну РСЗВ великої дальності

Нагадаємо, що раніше американські медіа повідомляли, що у Білому домі нібито схвалили відправку в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності, що могли б суттєво допомогти ЗСУ у захисті території на Донбасі. Про це повідомиляло видання The New York Times з посиланням на американських посадовців.

Тоді йшлося про те, що озброєння включатиме мобільні ракетні установки, які можуть стріляти набагато далі, ніж пускові установки, які зараз використовує Україна. Також США планували включити до наступного пакету озброєнь для України реактивні системи залпового вогню HIMARS, які пересуваються на шасі колісних вантажівок.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!