Одну із популярних баз відпочинку на Львівщині підозрюють у незаконній приватизації землі

4346 0
У відпочинковому комплексі «Шепільська» здивовані такою заявою і кажуть, що не захоплювали ніяких ділянок.
Фото: Lviv.afisha-city

Фото: Lviv.afisha-city

Одну з найбільших відпочинкових баз «Шепільська», що знаходиться неподалік Карпат між курортами Моршин та Трускавець, підозрюють у незаконній приватизації землі. Працівники екоінспекції при проведенні документальної перевірки виявили, що земельні ділянки у прибережній захисній смузі ставків та річок передавали у приватну власність, що є порушенням. Справу скерували у прокуратуру Львівської області. Про це Тvoemisto.tv повідомив начальник державної екологічної інспекції у Львівської області Микола Маланич.

Читайте також: Де відпочити на Львівщині. Інтерактивна мапа

За його словами, документальну перевірку провели минулого тижня. Матеріали, за запитом прокуратури, вивчали впродовж місяця.

«Йдеться про незаконну передачу земельних ділянок. Річ у тім, що водозахисна смуга починається від 25 метрів від водойми і закінчується у 150. Є накладка в кадастрі аж до того, що земельна ділянка під водним об’єктом, тобто під озером і під річкою, передана у власність. Це є грубим порушенням. Ми описали всі факти незаконної передачі земельної ділянки для господарської діяльності, на які звертала увагу прокуратура Львівської області, і передали справу туди», – каже Микола Маланич.

Як уточнив начальник держекоінспекції, має буде призначена перевірка. Коли вона відбудеться, наразі не відомо.

Читайте також: У притулок «Домажир» переведуть ведмедя із відпочинкового комплексу «Шепільська»

Про справу начебто незаконної передачі землі керівниці відпочинкового комплексу «Шепільська» Галині Кухар майже нічого не відомо, адже про перевірку сама дізналася від ЗМІ.

«Ми існуємо вже 20 років і в нас постійно одна і та ж територія. І тут з’являється інформація, що ми її начебто захопили. Земельна ділянка однозначно не була захоплена, ми її купили відповідно до законних підстав. Насправді, це все дуже дивно звучить. Інформація нам всім стала відома від ЗМІ, тому зараз не можу нічого коментувати, оскільки ми самі до кінця не розуміємо, що і як», – розповіла у коментарі Тvoemisto.tv Галина Кухар і додала, що представники еконіспекції на базі не з'являлися, не просили ніяких документів і не проводили ніяких перевірок.

Тvoemisto.tv уже звернулося із письмовим запитом у прокуратуру Львівської області, аби ті прокоментували ситуацію.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!