На правах реклами

Без політики. Чи готове місто до вивозу сміття у Львові з 1 липня

2417 0
Валерій Веремчук звернувся до міського голови з вимогою господарського, а не політичного підходу для забезпечення чистоти в місті.
фото: novomirgorod.com

фото: novomirgorod.com

На сесії міської ради керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук закликав Андрія Садового надати повну інформацію про готовність Львова з 1 липня самостійно вивозити сміття.

«Через 25 днів до виконавчих органів Львова повертаються повноваження з управління твердими побутовими відходами. З 1 липня місто саме дбатиме про чистоту на своїх вулицях. Тому я хочу чітко почути відповідь на питання: чи домовлено з перевізниками, чи переукладені договори з полігонами, які зараз приймають львівське сміття. А таких, наскільки мені відомо, двадцять. Львів՚яни вже в перші дні липня повинні бачити чисті вулиці», – говорить Валерій Веремчук.

За його словами, він та фракція «Народний контроль» вимагають чіткого плану та налагодження необхідної процедури ще з осені, щоб мати впевненість, що місто не стане заручником політичних заяв. Вивезення сміття – це господарське питання, в якому не має бути політики. На його переконання, забезпечення вже зараз всієї відкритої інформації, логістики, угод з полігонами та виконавцями в кожному районі унеможливлять політичні спекуляції і дозволять мати порядок і чисте комфортне місто.

Додамо, що напередодні сесії, під час якої Валерій Веремчук озвучив вимоги до міського голови, депутати «Народного контролю» зустрілися з дітьми Шевченківського району, щоб обговорити теми екобезпеки та сортування сміття. Разом з відвідувачами медіатеки в Рясному виготовили пам᾽ятну екодошку – «Сквер – це не смітник». Її встановлять у сквері «Кам᾽янка», відновлення якого домоглася депутатка «Народного Контролю» Ірина Оршак. Встановлення подібних екопам’яток, на думку Валерія Веремчука, доцільне у всіх парках та скверах Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!