Без свідомості, але не в комі. Медики розповіли, як почуваються діти після ДТП у Рудках

6590 0
У 15-річної дівчинки позитивна динаміка, скоро вона зможе знову ходити, а 10-річна дитина досі у реанімації.
Фото Поліції Львівщини

Фото Поліції Львівщини

Двоє дівчат, 10-ти та 15-ти років, які постраждали в ДТП в Рудках, коли фура, завантажена щебнем, влетіла у місцеву крамницю та забрала життя трьох людей, досі перебувають у Львівській міській дитячій лікарні. Їхній стан дещо покращився. У старшої дівчинки позитивна динаміка, скоро вона зможе знову ходити, а ось менша досі в реанімації, її годують через зонд, але вона реагує на оточуючих. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник головного лікаря із хірургічної роботи Федір Осим.

Читайте також: У Рудках, що на Львівщині, фура в'їхала у магазин. Є загиблі

Загалом, як зазначив Федір Осим, у дітей позитивна динаміка. Старша 15-річна дівчинка зараз перебуває у відділенні ургентної хірургії. Вона йде на покращення, перебуває при свідомості.

«Планували, що від сьогодні її вже будемо пробувати ставити на ноги після ДТП, але наразі це відклали. У дитини пошкоджений таз, хребет, рана у поперековій ділянці, але є позитивна динаміка, йде на покращення, все загоюється, хоч про виписку не йдеться.

У меншої, 10-річної, проблеми з тазом, стегном та головою. У неї ампутована нога. Дівчинка досі перебуває без свідомості, але вже не у комі. Дитина не температурить, харчується через зонд, але стан покращився – коли до неї говоримо, то реагує, розплющує очі», – каже Федір Осим.

Скільки ще триватиме лікування дівчат, медик не каже. Щодо 15-річної дівчини, то завтра у дитячій лікарні мають провести консиліум, де й розглядатимуть подальше лікування. А 10-річній дівчинці будуть потрібні ще щонайменше 1-2 операції.

Читайте також: Працювали 6 бригад швидкої. у львові рятують двох дітей після ДТП із фурою

Нагадаємо, що аварія сталася 3 вересня, на вулиці Самбірській у місті Рудки Самбірського району. Вантажівка «Рено», що перевозила щебінь, виїхала на тротуар, збила електроопору та в'їхала у продуктовий магазин. Помер 36-річний водій вантажівки та двоє дорослих пішоходів. За життя двох дівчаток, яких завалило уламками стіни магазину, нині боряться львівські медики.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!