Білорусь оголосила про розгортання «сил спецоперації» на кордоні з Україною

3592 0
В Білорусі кажуть, що ЗСУ нібито утворили угруповання на Південному операційному напрямку чисельністю 20 тисяч людей.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міністерство оборони Білорусі оголосило про розгортання «підрозділів сил спецоперації» на кордоні з Україною. У Міноборони кажуть, що мають реагувати, бо Збройні Сили України нібито утворили угруповання на Південному операційному напрямі загальною чисельністю 20 тисяч людей. Про це йдеться у заяві Міністерства. 

«З метою забезпечення безпеки республіки білорусь на Південному напрямку сили підрозділів сил спеціальних операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна змінює цілі у війні – йдеться про звільнення всіх наших територій

У Білорусі також скаржаться, що «США та їхні союзники» нарощують військову присутність біля кордонів. Кажуть, що в акваторіях Середземного та Балтійського морів нібито збільшилась кількість угруповань, що несуть крилаті ракети морського та повітряного базування, а у Польщі та країнах Балтії нібито збільшилась кількість авіаційних групувань. 

Нагадаємо, що у звіті розвідки Міноборони Великої Британії повідомляли, що росія може використати військові навчання в Білорусі для стримування військ України. Білоруські сухопутні війська переміщувалися з гарнізонів у поля для навчань. Таке переміщення відповідає сезонним нормам, оскільки на травень у Білорусі припадає кульмінація циклу зимових тренувань.

У розвідці йшлося, що росія, ймовірно, намагатиметься збільшити загрозу від цих навчань для України, щоби стримати українські війська на півночі, не даючи їм переміститися для битви за Донбас.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!