Білорусь можуть використовувати для підготовки мобілізованих росіян, – ISW

1116 0
Безпосередній вступ білорусі у війну є малоймовірним.
Фото: mil.in.ua

Фото: mil.in.ua

Білорусь, імовірно, не буде прямо вступати у війну проти України, а її територію використовуватимуть для підготовки мобілізованих росіян. Про це повідомляється у зведенні Інституту вивчення війни (ISW), пише Liga.net. 

Аналітики вважають, що безпосередній вступ білорусі у війну проти України на боці росії є малоймовірним.

Зазначається, що дані про перекидання мобілізованих росіян у білорусь і підготовку аеродромів свідчать про те, що росія сподівається використати білоруські військові об'єкти й інфраструктуру для утримання та потенційної підготовки нещодавно мобілізованих.

Повідомлення про перекидання росіян до білорусі також свідчать про те, що володимир путін та олександр лукашенко продовжують використовувати територію білорусі для розвитку військового потенціалу рф.

Читайте також: Псевдореферендум на Херсонщині не зупинив ЗСУ. Окупанти розгублені 

Нагадаємо, що ЗСУ ввечері, 29 вересня, за даними ISW, імовірно, завершили оточення російських військ у районі Лимана Донецької області. Українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення.

Зазначимо, що 21 вересня президент росії володимир путін оголосив про часткову мобілізацію у росії і «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!