Білорусь тимчасово закрила кордони для українців. Хто має право на в'їзд

1365 0
Офіційною причиною називають карантинні заходи для протидії поширенню коронавірусу.
Фото з білоруських сайтів

Фото з білоруських сайтів

Білорусь тимчасово призупинила перетин кордону для в'їзду в країну. Офіційною причиною називають карантинні заходи для протидії поширенню коронавірусу.

Обмеження не поширюється на іноземців, які мають дипломатичні і службові паспорти, іноземців, які є близькими родичами (батьки, усиновлювачів, діти, в тому числі усиновлені, рідні брати і сестри, баби, діди, внуки), членами подружжя, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Білорусі, або громадян Республіки Білорусь, а також іноземців, які прибувають у Білорусь для отримання освіти, а також тих, хто приїжджає проводити вакцинацію від Covid-19.

При цьому особи, які прибуватимуть у Білорусь з країн, включених в список країн з поширенням Covid-19, зобов’язані перебувати 7 календарних днів на самоізоляції, починаючи з дня прибуття.

Діти, старші за 6 років, за виключенням тих, хто має дозвіл на постійне або тимчасове проживання у Білорусі, зобов'язані мати оригінал або копію медичного документа, який підтверджує негативний результат на інфекцію Covid-19.

Детальнішу інформацію про закриття кордону та умови в'їзду у Білорусь можна прочитати на сайті держприкордонслужби.

Нагадаємо, що 2 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що доручив прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною. Натомість в МЗС України після цього заявили, що не отримували офіційної інформації про закриття кордону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!