Більшість обмежень жовтої і червоної зони не стосуватимуться вакцинованих від Covid-19

2980 0
Для «жовтої» зони карантину буде достатньо однієї дози вакцини, для «червоної» – повний курс вакцинації.
Фото: Mikhail Tyrsyna for unsplash

Фото: Mikhail Tyrsyna for unsplash

Більшість обмежень жовтої та червоної зони карантину не будуть діяти в разі вакцинації від коронавірусу колективів установ або їхніх клієнтів. Про це заявив на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, – передає Ліга.нет.

«Відповідно до практики європейських країн і США, ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого населення до звичайного... Більшість обмежень «жовтої» або «червоної» зони епіднебезпеки не застосовуватимуться в разі, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі цих закладів або різних сфер економіки», – сказав він.

За його словами, для «жовтої» зони карантину буде достатньо однієї дози вакцини, для «червоної» – повний курс вакцинації. Ляшко також навів приклад: в «жовтій» зоні роботу закладів освіти не обмежуватимуть, якщо у 80% співробітників будуть документи про отримання хоча б однієї дози вакцини.

Читайте також: 5 днів на кисневій масці через коронавірус або Дякую усім, хто за мене молився

Міністр охорони здоров'я також запропонував розглянути введення «жовтої» зони карантину по всій Україні на Комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Він підкреслив, що Covid-19 стає пандемією невакцинованих.

«Усе більше і більше захворювань виникає саме серед невакцинованих. Саме невакциновані інфіковані потрапляють до лікарень, їхній перебіг хвороби значно тяжчий», – пояснив він.

За його словами, в Україні всього поставили 20 млн доз вакцини, зараз вони доступні в найближчих центрах масової вакцинації, пунктах щеплення, мобільних бригадах. Він закликав не відкладати щеплення на потім і записуватися на вакцинацію за першої можливості.

Читайте також: Змінює гени та призводить до безпліддя. Міфи про вакцинацію від Covid-19

Нагадаємо, що Львівщина за одним із показників – Covid-госпіталізацій, що перевищив норму та становить 54,4%, найближається до червоної зони. МОЗ подало клопотання до Кабінету міністрів, і цього тижня відбудеться комісія техногенно-екологічної безпеки з надзвичайних ситуацій, яка розгляне звернення про перехід до жовтої зони епіднебезпеки.

На випадок введення локдауну МОЗ анонсувало привілеї для вакцинованих від Covid-19 українців. За прогнозами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, новий локдаун може бути вже в листопаді цього року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!