Українці люблять Різдво більше, ніж Новий рік, – опитування

1961 0
Десятиліттями українське суспільство надавало перевагу Новому рокові.
Photo by Phil Hearing on Unsplash

Photo by Phil Hearing on Unsplash

Різдво стало улюбленим святом українців. 56% опитаних українців вважають його найулюбленішим серед зимових свят. Десятиліттями українське суспільство надавало перевагу Новому рокові. Торік прихильність до Різдва та Новорого року була приблизно однаковою. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» з 2 по 4 січня.

Читайте також: Понад 60% українців вірять у Святого Миколая, – опитування

За результатими соціологічного опитування групи «Рейтинг», любов до Різдва перевершила Новий рік– 56% проти 28%. 6% опитаних улюбленим святом вважають День Святого Миколая, 3% – Старий Новий Рік.

За даними опитування, найбільше тих, хто вірить у Святого Миколая та вважає найулюбленішим святом Різдво, проживають на заході України, натомість більше вірять у Діда Мороза та вважають улюбленим святом Новий рік – на півдні та сході.

В опитуванні взяли участь 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Читайте також: Як львів’яни відзначають Святвечір. Фото з соцмереж

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv зібрало різдвяні локації у Львові, яких хоч і значно менше, ніж зазвичай, але сповнені магії Різдва. Цьогоріч свято у Львові відбуватиметься в адаптованому до карантинних умов форматі. У місті не проводять великих подій, але певні традиції таки зберегли.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!