Більшість українців підтримують запровадження суворого локдауну. Опитування

2061 0
За останній місяць зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту.
Фото: Sincerely Media for unsplash

Фото: Sincerely Media for unsplash

Більшість українців, а це 77%, підтримують закриття ресторанів та кафе в межах «жорсткого карантину». Натомість проти обмеження роботи міського та міжміського транспорту. Про це свідчить результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Окрім того, 63% за закриття шкіл, 59% – дитсадків. Натомість зупинку міського та міжміського транспорту не підтримують майже 70%.

Читайте також: Посилений карантин у Львові продовжили до 19 квітня

Соціологи зазначають, що за останній місяць зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту.

Окрім того, 65% опитаних підтримують запровадження «жорсткого карантину» (локдауну), 33% – не підтримують. З початку березня підтримка карантину зросла з 56 до 65%. Обмеження більше серед старшого населення та тих, хто боїться захворіти.

Також 55% опитаних соціологами людей заявили, що будуть більше дотримуватися правил «жорсткого карантину» аніж весною минулого року. 17% – сказали, що робитимуть це менше, 26% – так само.

52% висловили хвилювання через можливість особисто захворіти на коронавірус, 47% – не мають таких побоювань. Щодо здоров’я своїх близьких та рідних хвилюються 83%, не хвилюються – 17%.

Читайте також: Через погіршення ситуації з Covid-19 можуть обмежити роботу залізниці та авіасполучення зі Львовом

За останні місяці рівень тривожності щодо стану свого здоров’я в умовах пандемії динамічно зростає. Найвищі показники хвилювання фіксують у старшій віковій групі та серед жінок. Додамо, що опитування проводили методом телефонного інтерв’ю з використанням комп’ютера. У ньому взяло участь 2,5 тисячі респондентів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!