Біля кордону з Польщею на Львівщині планують побудувати нову дорогу

3093 0
Протяжність дороги Тершів – Боберка становитиме 67,9 км.
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Села Терешів та Боберка на Львівщині планують з’єднати новою дорогою за 1 млрд грн. Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Читайте також: Нову дорогу зі Славського до Закарпаття прокладуть за 122,6 млн грн

Він каже, що мешканці області зможуть доїхати від Тершова Лавріва, Бабино, Головецько, Дністрика, Лімни та Боберки без об’їзду через Турку. Нова дорога має вести до майбутнього національного природного парку «Королівські Бескиди».

Тепер у ЛОДА мають з’ясувати, чи пролягають відтинки майбутньої дороги через лісосмугу, вивчити план територій та оглянути ділянки. Протяжність дороги Тершів – Боберка становитиме 67,9 км, а вартість – 1 млрд гривень.

Загалом на Львівщині хочуть реалізувати проєкт «Розвиток прикордонних доріг Львівських Карпат», що об’єднає два райони у дорожнє кільце протяжністю 110 км.

Наявна дорога на цьому маршруті

Читайте також: Зі Львова до Мукачева планують збудувати нову дорогу

Нагадаємо, від Боберки також хочуть побудувати фактично нову дорогу до Борині. Ця дорога вестиме до майбутнього нового пункту пропуску «Боберка – Смольник», який уже кілька років планують створити на Львівщині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!