Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні

1910 0
У місті Винники, що біля Львова, відкрили стелу пам’яті Героїв Небесної Сотні в обителі чоловічого монастиря св. Зиновія. Освячення відбулось у день свята Покрови та Захисника України.
фото: dyvensvit.org

фото: dyvensvit.org

Як розповів Tvoemisto.tv ініціатор відкриття пам’ятника Владика Лев-Зиновій (Колісник), із першою річницею поминання Героїв Небесної Сотні задумано побудувати дзвіницю й стелу, щоби дзвони сповіщали весь час про те, що ми втратили, кого ми втратили і чому. І стелу пам’яті, оскільки батьки загиблих часто приїжджали сюди з часу річниці поминання.

Учасниками церемонії освячення стели пам’яті Героїв Небесної Сотні стали віряни, учні школи №49 міста Львова, братія монастиря та родичі загиблих. Наприкінці церемонії відкриття маленькі діти випустили в небо білих голубів як частинку нескорених душ Небесної сотні

«Стелу відкрито за пожертви вірян та власні кошти і зроблено це для того, щоб родичі та рідні померлих тішились, що ми молимося за тих, хто віддав життя за нашу державу», – розповів владика Лев-Зиновій.  

Церемонію  відкриття та освячення провів настоятель монастиря, Високопреосвященний архієпископ Лев-Зиновій (Колісник).

Розмовляла Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!