Біля Собору святого Юра у Львові виставили писанки, які малювали художники зі всієї України

1985 0
Таких писанок було понад 500, але під час наступу на Київ росіяни частину спалили.
Писанки біля Собору святого Юра у Львові/Фото: Анна Герич

Писанки біля Собору святого Юра у Львові/Фото: Анна Герич

Біля Архикатедрального Собору святого Юра у Львові розклали писанки, які прибули учора ввечері з Києва. Писанки пробудуть в місті до Юрія, 6 травня. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук головна спеціалістка управління охорони культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Анна Герич.

Загалом таких писанок було понад 500, але збереглися не всі. Їх створювали у Києві і там виставляли, та під час наступу на місто росіяни частину з них спалили. Залишилося близько третини. 

«Писанок було понад 500, і їх малювали художники з цілої України. На них так багато різних символів! Є ікони, а є воїни, є багато-багато родинного, ніжного, казкового… Є петриківський розпис, а є аніме і котики-песики», – написала вона. 

До Львова писанки привезли на провідну неділю, пробудуть вони біля Собору святого Юра до Юрія. «Приходьте! Ми їх розставляли для вас сьогодні з 5.30. Бо вони лише з-під Києва вчора ввечері прибули». 

Читайте також: Сьогодні - Провідна неділя. Tvoemisto.tv транслюватиме літургію із Церкви Ольги і Єлизавети

Нагадаємо, що сьогодні, 1 травня, Провідна неділя. У провідну неділю люди згадують душі померлих в першу після Великодня неділю. А другий тиждень після Пасхи називають поминальним тижнем. Дата свята не є постійною, вона тісно пов’язана із завершенням посту і православною Пасхою. 

О 10.00 Tvoemisto.tv транслюватиме літургію із Церкви Ольги і Єлизавети наживо. Трансляцію літургії можна подивитися на нашій сторінці у Facebook або в YouTube

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!