Біля водоспаду Гуркало у Бескидах встановили столики і альтанки для туристів

3500 0
Львів'ян запрошують на травневі свята до водоспаду Гуркало.
Фото: Ua.igotoworld.com

Фото: Ua.igotoworld.com

Біля водоспаду Гуркало, який знаходиться неподалік села Корчин в урочищі «Велика Річка» встановили 5 столів, де туристи дорогою на гору Парашка можуть перепочити. Про це повідомили у національному парку «Сколівські бескиди».

Читайте також: Ворота у гори. Фоторепортаж із історичної гори Львівщини

Крім того, тут встановили дві альтанки для відпочинку, щоб відвідувачі не смітили та розводили багаття у спеціально відведеному місці.

Додамо, що біля підніжжя гори Парашка на Львівщині відкрили туристичний екопункт «Дубравка». Екопункт розташований на перетині трьох туристичних маршрутів: на гору Парашка, Перехресна і урочища «Альтана». Тут туристи можуть відпочити і отримати безкоштовну консультацію фахівця про мандрівки та екостежки. Вартість будівництва екологічного пункту «Дубравка» – 295 тисяч гривень.

Читайте також: Як виглядає Палац Гредлів, в якому відкриють туристичний центр Карпат

Водоспад Гуркало є пам'яткою природи місцевого значення. Він розташований у межах Сколівського району Львівської області, на річці Велика Річка, за 4 км на південний захід від автомобільного мосту в центрі села Корчин. Перепад висоти падіння води у водоспаді складає близько 5 м. Надзвичайного вигляду водоспад набирає навесні під час танення снігів, коли він стає повноводним і калумутний водяний потік стрімко спускається із схилів гори Парашки. Внизу водоспаду є красиве водяне плесо діаметром з 10 м, глибина в якому подекуди сягає і 2 м. Неподалік від водоспаду є декілька чудових галявин, які часто стають для туристів красивим та зручним місцем для розбиття кемпнігу

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!