Бізнес і меценатів з усього світу закликають долучитись до придбання літаків українським пілотам

36617 0
Станом на сьогодні зібрали 160 тисяч доларів.
фото: proslav.info

фото: proslav.info

Фонд «Авіація Галичини» і генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв підписали меморандум про спільні наміри для того, аби якнайшвидше купити сучасний бойовий літак та іншу авіаційну техніку Повітряним Силам України. Про це повідомив один із ініціаторів проєкту «Купи мені бойовий літак», у межах якого планують придбання техніки, Юрій Назарук.

Станом на сьогодні зібрали 160 тисяч доларів. Відповідальні бізнеси та меценатів з цілого світу закликають долучитись та підтримати ініціативу українських пілотів. Кожен охочий має можливість стати інвестором, а надалі вже фонд працюватиме для забезпечення потреб Повітряних сил ЗСУ під час та після війни.

Читайте також: Велика Британія, США й Канада планують надати Україні важке озброєння

«Цим меморандумом сторони підтвердили свої наміри спільно діяти та досягнути цілі придбання бойових літаків для потреб Повітряних Сил України в межах кампанії «Купи мені бойовий літак». Якщо потреба у літаках буде забезпечена іншим чином, то усі зібрані кошти будуть перераховані на підсилення боєздатності наших Повітряних Сил»– пояснюють на сайті ініціативи.

Окрім цього, додають, що один новий МіГ-29 коштує близько 20 млн доларів. Проте у світі є доволі багато літаків моделей Су та Міг, які не використовуються за призначенням, і власники таких літаків готові продати їх за нижчими цінами.
Вартість «вживаних», потрібних нам літаків, коливається від $1 до 5 млн.

Підтримати ініціативу можна за посиланням. Також тут є можливість дізнатися більше про те, які саме літаки потрібні, а ще – перевірити прозорість збору коштів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!