Блаженніший Святослав став почесним доктором Львівського аграрного університету

3458 1
У своїй промові він нагадав позицію УГКЦ щодо земельної реформи.
фото: volynmedia.com

фото: volynmedia.com

Під час урочистої академії у Львівському національному аграрному університеті Предстоятелю УГКЦ Блаженнішому Святославу вручили диплом Doctor Honoris Causa ЛНАУ. Це відбулось учора, 31 січня, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«Сьогодні передусім Церква-мучениця отримує таке високе звання, а не я. Саме Українській Греко-Католицькій Церкві, яка є душею українського народу та українського світу, я присвячую цей докторат. Крім того, я хочу його присвятити своєму великому попередникові – праведному митрополиту Андреєві Шептицькому», – сказав глава УГКЦ.

Читайте також: Степан Сус тепер опікуватиметься вірними там, де немає офіційних структур УГКЦ

У своїй промові він нагадав про звернення церкви щодо земельної реформи в Україні, у якому ідеться про те, що земля є даром Божим для усіх і має бути її справедливий розподіл.

«Ми звернулися також до наших державних діячів, у чиїх руках є земельна реформа, яку треба робити. Це неправда, що Церква є проти земельної реформи, але у Зверненні ми кажемо, що земельна реформа має дві цілі: перша – розвиток земельних ресурсів, а не їхня хижацька експлуатація, тобто робити землю плідною та захищати її плідність; а друга мета – справедливий розподіл землі. Адже згідно із вченням Католицької Церкви, велике накопичення землі в одних руках є негативним. Чому? Бо це суперечить принципу універсального призначення землі. Тому ми просимо наших законодавців не поспішати, а також звернулися до громадських діячів та активістів», – нагадав Блаженніший Святослав.

Читайте також: Досвід Польщі чи Німеччини або Що нам робити із ринком землі

У своїй промові глава УГКЦ також згадав про екологічні виклики та запросив ЛНАУ до співпраці на різних рівнях – академічному, педагогічному тощо.


Читайте також:
1 Лютого, 2020 12:04
666 ... відомий вислів відомої особи ( майже однофамільця Провідника ОУН): " ..Ви не в церкві .. вас не обманять .." ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!