«Захворів за півтори доби». Директор Львівської інфекційної лікарні про те, як підхопив Дельту

4396 0
У лікарні Сергій Федоренко пробув більше двох тижнів.
Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

59-річний директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, який упродовж 13-ти років очолює лікарню, наприкінці жовтня цього року сам став її пацієнтом. Захворівши на коронавірус, чоловік 17 днів лікувався у стаціонарі. Як розповів Тvoemisto.tv сам Сергій Федоренко, зараз він уже на роботі та почувається набагато краще.

Читайте також: «Я дуже хочу жити». Історія львівської журналістки, яка 20 днів пробула в реанімації із Сovid-19

Директор інфекційної лікарні інфікувався на роботі. Він двічі вакцинований. Щеплення зробив одним із перших на Львівщині. Каже, через те і не мав важких ускладнень через Covid-19.

«Найімовірніше, я інфікувався ковідом штаму Дельта-плюс. Саме у нього дуже короткий інкубаційний період. Я захворів буквально за 1,5 доби, мав 15-20% ураження легень, була двобічна бронхопневмонія. Тому, з огляду на це мене й госпіталізували», – каже Сергій Федоренко.

За його словами, у нього були прояви дихальної, серцево-судинної недостатності, які характерні для перебігу коронавірусу. Серед інших симптомів: підвищення температури до 39 градусів, біль у горлі та вухах, сухий подразнюючий кашель та закладеність носа.

Читайте також: «Навчилась заново ходити». У Львові 6 місяців боролись за життя керівниці штабу протидії Сovid-19

Загалом у лікарні Сергій Федоренко пробув більше двох тижнів. Упродовж трьох діб отримував кисневу підтримку за допомогою концентратора кисню, який стояв біля ліжка.

«Згідно з лабораторними дослідженнями, у мене були надзвичайно високі титри антитіл після дворазового щеплення, тим не менше, я захворів. Але варто пам’ятати, що й самі виробники вакцин не дають стовідсоткової гарантії, що людина, яка вакцинована, не захворіє. Тому, раджу всім вакцинуватися. Це справді допомагає уникнути ускладнень», – додає співрозмовник.

Загалом, як розповів Сергій Федоренко, зараз у лікарні перебуває 126 хворих із коронавірусною фнфекцією. 11-ть з них – у відділенні реанімації. Жоден з них не вакцинований. Стан п’яти хворих є дуже важкий і критичний. Інші хворі перебувають у стані середньої важкої або важкої форм. Хвороба у майже всіх пацієнтів зумовлена проявами гострих пневмонії, гострої серцево-судинної недостатності і загострення хронічних і соматичних хвороб, які пацієнти мали до поступлення в лікарню.

Нагадаємо, що заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань та керівниця міського штабу протидії Covid-19 Галина Слічна на коронавірус важко хворіла 9 місяців, з яких 6 місяців була лежачою. Історію одужання читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!