BookForum у розпалі. Куди сходити і що послухати у Львові на Форумі видавців

1651 0
Книжковий форум триватиме до 19 вересня.

Сьогодні – другий день 28-го Міжнародного BookForum у Львові. Тvoemisto.tv зібрало добірку подій онлайн та офлайн сьогодні, 16 вересня.

Офлайн-події

Презентація книги Дмитра Антонюка «Римо-католицькі кляштори в Україні»

Коли: 13:30 - 14:15

У пропонованій книзі автор здійснює амбітну спробу зібрати і представити інформацію про усі наявні в Україні римо-католицькі монастирі, що виникли до приходу до влади більшовиків.

Презентація: першого в Україні фундаментального колективного видання «Церковне мистецтво України» в 3-х томах (від IV-ХХ ст.)

Коли:  13:30 - 14:45

Україна – Європа 1921-1939. Нові факти

Коли: 14:00 - 14:45

Локація: Колегіум ім. Патріарха Йосифа Сліпого 2

У зв'язку з публікацією: Олександр Пагіря «Карпатська Україна в документах Другої Чехо-Словацької республіки» та «Щоденник 1918-1925» Мирона Кордуби дискусія про українське питання в міжвоєнний період.

«Ти побачиш прекрасний світ»: презентація нових книжок Олега Лишеги й розмова з Тарасом Пастухом

Коли: 16:30 - 17:15

Локація: Музей етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України

Презентація раніше неопублікованих збірок поезії та прози Олега Лишеги “Розлоге дерево” та “Високі жовті квіти”. Розмова з Тарасом Пастухом про роботу над повним корпусом текстів Олега Лишеги.

Канада та Україна: букпітчинг через океан. Презентація дослідження ринку та нових професійних можливостей для видавців у Канаді та Україні

Коли: 17:00 - 17:45

Локація: РадіоГараж

Презентація путівника по українському книжковому ринку (виданого англійською та французькою мовами), створеного Українським інститутом книги за підтримки Посольства Канади в Україні та Livres Canada Books.

Онлайн-події

Дискусія «Що таке доктрина «русский мир» і як протистояти її зазіханням?»

Коли: 15:00 - 15:45

Формування ідентичності українського народу – шлях сповнений теренів, одним з яких постає доктрина «русский мир». Прориваючись крізь неї, створюючи свої світоглядні і ціннісні кейси, ми формуємо власний ідейний простір. Як він має створюватись? Чи йдеться про противагу «русскому миру» та інше.

Дискусія «Гра в дорослішання. Журналістика незалежної України»

Коли: 16:30 - 17:15

Учасники: Наталія Лигачова, Інна Кузнецова, Андрій Куликов, Олена Холоденко, Олександр Швець, Севгіль Мусаєва

Розмова з відомими українськими медійниками та медійницями та презентація другої частини книги «Мені погано: коли мовчу Олени Холоденко і «Детектор медіа». Спогади, міркування, рефлексії та мрії професійних журналістів про 30 років свободи медіа в Україні.

Огляд на місці, або Чого не вистачає українській фантастиці?

Коли: 17:00 - 17:45

Учасники: Михайло Назаренко, Володимир Кузнєцов

Тривалий час українська фантастика існувала у контексті імперської. Що змінилося після 2014 року, а що лишилося тим самим? Чи вдалося нам подолати тяжіння радянських штампованих сюжетів?

Розмова на тему: «Європейська спадщина на Донбасі у кіно, музиці та в прозі»

Коли: 18:00 - 18:45

Учасники: Леонід Марущак, Корній Грицюк, Анна Паленчук

Нагадаємо, що у Львові розпочався 28 BookForum. Він триватиме до 19 вересня. Цього року BookForum вперше за всю історію пройде у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Заплановано понад 160 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч Поезії та музики non-stop. Фокусна тема 28 BookForum – «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними».

Повну програму 28 BookForum дивіться тут.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!