Боротьба за пасажира. Комунальне АТП вимагає скасувати приміські маршрути у Львівській ОТГ

3058 0
В АТП №1 кажуть, що маршрути №111, 180А і 217А працюють нелегально. Мовляв, без дозволу міськради і на території ОТГ.
Фото: Святослав Нейгауз

Фото: Святослав Нейгауз

Львівське комунальне АТП №1 закликало обласну адміністрацію припинити роботу приміських маршрутів №111, 180А і 217А, бо вважає їх незаконними. Утім в обласній адміністрації кажуть, що підстав розривати договори немає і для мешканців краще, коли у них є вибір, яким автобусом їхати.

Читайте також: З 1 січня у Львові почне курсувати новий автобус. Схема, графік руху

«З 1 січня 2021 року офіційно розпочала діяти Львівська ОТГ, до якої увійшли місто Дубляни, села Підбріці, Підрясне, Рясне-Руське та інші села і селища міського типу. Для забезпечення якісного транспортного сполучення цих населених пунктів розпочав курсувати маршрут № 61 (Підрясне – Підбірці), а маршрут №1А продовжили до Дублян. На цих маршрутах курсують комунальні низькопідлогові автобуси великої місткості», – апелюють в АТП №1.

За словами директора ЛК АТП №1 Ореста Хамули, маршрутки №111, 180А і 217А курсують незаконно, бо перевізники, які їх обслуговують, не узгодили свої схеми руху і графіки з міським управлінням транспорту.

«Вони не перевозять пільгових пасажирів і завдають значних збитків АТП №1 та громаді Львова», – вважає Орест Хамула.

Читайте також: Від сьогодні до населених пунктів Львівської ОТГ мають курсувати міські автобуси. Схеми

Водночас заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень у коментарі Тvoemisto.tv відповів, що маршрутки, які в міськраді називають нелегальними, їздять на підставі чинних договорів і причин розривати їх в області немає.

«Це пов’язано з боротьбою АТП за пасажира. Минулого року ми планували ці маршрути передати на місто, але Львів відмовився. Мене дивує, чому стосовно цих трьох маршрутів виникло питання, а щодо інших – ні… Жодних документів від АТП №1 ми не отримували і від міста про розірвання договорів також. Тому повідомимо перевізників. І дамо відповідне звернення про розірвання договорів, але це може бути виключно за згодою перевізника», – пояснив він.

За його словами, ці автобуси їздитимуть до тих пір, поки діятимуть договори.

«Людям буде краще тоді, коли вони будуть мати право вибору, куди сісти – у №217А чи у №61 АТП №1. Тому я не бачу проблеми у тому, коли є обидва маршрути»,  – прокоментував посадовець.

До слова, під дописом АТП №1 у Фейсбуку львів'яни скаржаться на те, що автобуси комунального перевізника не завжди належно курсують, тому навіть краще, що є альтернатива.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

Нагадаємо, що виконавчий комітет Львова 2 жовтня затвердив 9 маршрутів, які курсуватимуть до містечок та сіл Львівської ОТГ. Вони розпочати курсувати із 1 січня.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!