Британія передала Україні 900 генераторів та 15 тисяч теплих комплектів для військових

858 0
Зокрема, одяг для екстримальних холодів, важкі спальні мішки та утеплені намети.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Велика Британія передала Україні понад 900 генераторів та 15 тисяч наборів комплектів для екстремальних холодів. До наборів увійшов одяг для холодної погоди, важкі спальні мішки та утеплені намети.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Зокрема, британці планують відправити в Україну ще 10 тисяч комплектів для холодної погоди.

Читайте також: У НАТО розглядають надання Україні винищувачів МіГ-29 та F-16

«Ми вже взяли на себе зобов’язання — надати військової допомоги на суму, яка дорівнює або перевищує 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, які ми витратимо цього року. Ми уклали велику угоду, щоб підтримувати поточні постачання артилерійських снарядів і продовжуватимемо оновлення українських запасів ППО та інших ракет. Там, де у нас є обладнання, яке ми можемо подарувати, ми замінимо з наших власних запасів, інше придбаємо разом із нашими союзниками. Сполучені Штати приєдналися до величезного рівня підтримки, у тому числі — члени ЄС. І, зокрема, Польща, Словаччина та країни Балтії», — зазначив міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії Бен Воллес.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак пообіцяв зберегти та збільшити військову допомогу Україні наступного року. Він назвав головними викликами для Британії дії росії та Китаю, і допомога Україні – це один зі способів протистояти їм.

Ірина Давосир

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!