Будь-яка зброя в руках наших військових стає ще ефективнішою, – Резніков

848 0
Міністр заявив, що військові вже опанували низку артилерійських систем.
Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що вже тисячі військовослужбовців ЗСУ опанували іноземне озброєння, і будь-яка зброя в руках українських захисників стає ще ефективнішою.

«Сьогодні на озброєння нашої армії надходить сучасна потужна техніка і зброя. Та, про яку ще кілька місяців тому ми могли тільки мріяти. Вона здавалась недосяжною. Як колись Stinger, Javelin, NLAW, які вже стали звичними для наших захисників і захисниць», — повідомив він.

Читайте також: Німеччина передасть Україні найновішу систему ППО

Він додав, що партнери України надають надважливу підтримку не лише у політичному, дипломатичному та військово-технічному напрямах. Важливою складовою також є навчання українських військовослужбовців.

Так, основна увага зосереджена на підготовці фахівців із застосування артилерійських систем великого калібру самохідних та причіпних; реактивних систем залпового вогню; засобів артилерійської розвідки, у тому числі радіолокаційної; засобів протиповітряної оборони; різних видів колісної та гусеничної техніки; систем розмінування, у тому числі підводного; різних типів кораблів та систем їх озброєння, у тому числі протикорабельного.

«З квітня місяця підготовку до застосування і експлуатації озброєння та військової техніки іноземного виробництва за кордоном пройшли тисячі військовослужбовців Збройних сил України. Ми вчимося. Вчимося швидко. Так само швидко ми опановуємо авіацію та інші види високотехнологічного озброєння. Хто в цьому сумнівався, вже змінив свою думку. Будь-яка зброя в руках наших воїнів стає ще ефективнішою», — зазначив міністр.

Читайте такожПерші американські Himars вже в Україні. Що це за система

За його словами, на сьогодні військові вже опанували артилерійські системи калібру 155 мм М777, FH-70, САУ М109, «Цезар» та PzH 2000, РСЗВ M142 HIMARS, САУ «Краб», а також значну кількість бойових броньованих машин М113, FV-103, Bushmaster, Senator, Mastiff, Husky та Wolfhound.

Він також додав, що Україні досі потрібно більше сучасної західної зброї, аби знизити загрозу з боку російської федерації. 

«Мушу сказати прямо — нам потрібно більше зброї. Російська армія велика і для того, щоб знизити загрозу для всього світу, нам треба її зупинити. Альтернативи, схоже, нема. А країна-терорист є, і вона все ще вкрай агресивна», —заявив міністр.

Нагадаємо, Сполучені Штати оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на 450 мільйонів доларів, який включатиме додаткові реактивні системи залпового вогню.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!