Будинок на Лазаренка у Львові, пов'язаний із «Аферою століття», повернули в комунальну власність

3015 0
Площа будівлі становить 132,7 квадратних метри.
Фото: Гелена Пайонкевич

Фото: Гелена Пайонкевич

Будинок на вулиці Лазаренка, 25, який відібрали за «Аферою століття» ще у 2017 році, повернули в комунальну власність. Відповідну постанову виніс Львівський апеляційний суд 11 лютого.

Читайте також: Фігуранти «Афери століття» намагались перепланувати історичну будівлю у Львові

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, судова справа про витребування із чужого незаконного володіння цієї будівлі тривала з квітня 2017 року. 

«Право власності на цю будівлю у 2016 році оформила приватна нотаріуска Наталія Загвойська за ПП "Авто-Люкс-Сервіс". У подальшому це приміщення відчужили іншим особам. Львівська міська рада, якій належала ця будівля, жодних рішень про її відчуження не приймала, а первинне право власності на об’єкт оформили на підставі підроблених документів. Крім того, будівля перебувала на балансі "Львівводоканалу"», – пояснила Гелена Пайонкевич.

11 лютого Львівський апеляційний суд задовольнив позовні вимоги Львівської міської ради: і будинок, і земельну ділянку повернули у власність громади. Подальшу долю будинку має вирішити управління комунальної власності ЛМР. Утім постанову суду ще можуть оскаржити в касаційному порядку.

Читайте також: На вулиці Вороного знову планують збудувати 7-поверховий готель

Нагадаємо, восени 2016 року управління комунальної власності ЛМР виявило, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження, арештували 24 приміщення, а у ратуші провели обшуки.

Торік місту вдалось повернути у комунальну власність приміщення на вул. Зеленій, 202, Старознесенській, 194Замковій, 9, Півколо та  Тесленка, 2.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!