Будинок на вулиці Пасічній переоблаштують під житло для львів'ян з інвалідністю

2857 0
На вул. Пасічній, 39 буде будинок підтриманого проживання. Такі будинки є гідною альтернативою психоневрологічним диспансерам і геріатричним центрам
Фото:dzherelohouse

Фото:dzherelohouse

Будівлю на вулиці Пасічній,39 у Львові переоблаштують у будинок підтриманого проживання. Там проживатимуть 20 дорослих львів'ян з інвалідністю та асистентів, які допомагатимуть їм у побуті.

Учора, 16 квітня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради погодили видачу містобудівних умов та обмежень на реконструкцію 3-поверхової будівлі на вул. Пасічній, 39. Саме там облаштують будинок підтриманого проживання, опікуватиметься ним навчально-реабілітаційний центр «Джерело».

Це буде будинок для дорослих з інвалідністю, які втратили батьків чи опікунів, або прагнуть проживати окремо від них. У «Джерелі» зазначають, що такі будинки є гідною альтернативою психоневрологічним диспансерам і геріатричним центрам.

Там заплановано облаштувати 12 одномісних та 4 двомісні кімнати, а також кухню, їдальню, доступні санвузли, встановити ліфт. Окрім того, заплановано додатково збудувати інклюзивний громадський простір.

Місто уже передало будівлю на вул. Пасічній,39, яка є комунальною власністю, у користування центру «Джерело». Аби втілити проект, за попередніми підрахунками потрібно щонайменше 20 млн грн. Проєкт висунули на Громадський бюджет Львова, так для будинку підтриманого проживання, вдастся залучити 3 млн грн. з міського бюджету. У бюджету розвитку на 2021 рік передбачено 1,5 млн грн. Нині у місті є два будинки такого типу. 

Візуалізація ЛМР



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!