Була галявина, тепер – церква. У парку Львова звели споруду, схожу на храм. Оновлено

39647 0
Споруда збудована із пластикових панелей, має фундамент.
Фото: Із Фейсбуку Ігоря Мартиніва

Фото: Із Фейсбуку Ігоря Мартиніва

У парку в історичній частині Львова звели храм. Львів’янин помітив споруду, схожу на церкву, у сквері поблизу медичного університету, що на вулиці Пекарській. Гаряча лінія Львова з цього приводу мовчить. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав журналіст Ігор Мартинів.

«Гуляючи парком біля медуніверситету, несподівано натрапив на цей МАФ. Ще недавно тут на пагорбі була гарна затишна галявина, а тепер кіоск з синього і білого пластику і бляхи, що імітує своєю формою церкву. Що то за споруда, не зрозуміло, хто і кому дозволив встановити це посеред парку в історичній частині міста, не відомо, мій запит Гаряча лінія не приймає», – пише він.

Він додає, що поблизу цього місця є десяток церков, а у тому ж парку, ближче до ветеринарної академії, вже починається будівництво ще одної церкви. Натомість, з дитячими майданчиками, скаржиться він, у районі – проблема.

Керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко зазначив, що релігійна громада (ПЦУ) має у цьому місці відведену земельну ділянку. На ній, після завершення загальноукраїнського конкурсу, планують збудувати церкву. Втім, на яких підставах встановили цю споруду, він обіцяє з’ясувати.

«Нещодавно на будівництво сакральної споруди в цьому місці проводився загальноукраїнський конкурс. На цьому етапі триває виготовлення і оформлення відповідної документації. Отець поставив тимчасову споруду, яку готовий розібрати, як тільки почне реалізовувати проект, що переміг на конкурсі. Чому поставив цю споруду і на яких підставах, будемо з’ясовувати»,  – прокоментував Євген Бойко на Фейсбук сторінці Тvoemisto.tv.

Читайте також: Хто переміг у конкурсі на проєкт нового храму ПЦУ в центрі Львова. Візуалізація

Нагадаємо, що у Львові ще у вересні 2019 року провели конкурс на найкращий проєкт будівництва храму Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці в районі вул. Костя Левицького – вул. Пекарської. Тоді у конкурсі взяли участь 23 проєкти – зі Львова, Івано-Франківська, Києва, Дніпра, Кривого Рогу. Перші три місця посіли команди львівських архітекторів, а перше місце журі присудило Ігорю Хамарі та Євгенові Дацишину, асистентам кафедри «Архітектурного планування» НУ «Львівська політехніка». Однак через карантин реалізацію проєкту поставили на паузу. Цей храм має стати першою, за час незалежності України, православною церквою у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!