Бустерну дозу вакцини від Covid-19 можуть дозволити всім охочим українцям уже в січні

2115 0
5 січня розглядатимуть питання про універсальний доступ до бустерних доз вакцини для всіх охочих.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У січні в Україні Національна технічна група експертів з імунопрофілактики може ухвалити рішення щодо загального доступу до бустерної дози вакцини від коронавірусу для всіх охочих. Про це в інтерв'ю Українському радіо повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

«Є вже рішення Національної технічної групи експертів (НТГЕІ) щодо рекомендації дозволити проводити бустерні дози для осіб віком 60+ років. Це рішення найближчим часом буде введено наказом Міністерства охорони здоров'я...», – каже він та додає, що бустерну дозу для цієї категорії можуть дозволити 10-15 січня.

Читайте також: Охочих вакцинуватися меншає, а кількість хворих і померлих від Covid-19 збільшилася у 6 разів

Окрім цього, за його словами, очікують рішення НТГЕІ стосовно універсального доступу до бустерних доз вакцини для всіх охочих. Це питання розглядатимуть 5 січня. Він нагадав, що бустерна доза збільшує термін дії сертифікату про вакцинацію на 270 днів. Проте технічно це питання поки що не врегульоване.

Нагадаємо, що в Україні запровадили ревакцинальну дозу вакцини від коронавірусу для медичних працівників та співробітників інтернатів. Додаткову дозу вакцини можуть одержати люди з ослабленим імунітетом. У МОЗ також пояснили різницю між бустерною та додатковою дозами вакцини.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!