Частину стежок у парку «Знесіння» закрили через небезпеку зсувів

1410 0
Єдиним безпечним маршрутом підйому на вершину гори Лева є стежка зі східцями від тупику вулиці Довбуша.
фото: lviv.travel

фото: lviv.travel

Частина схилів на горі Лева є зсувонебезпечною, тому працівники парку на основі наукових рекомендацій вирішили закрити стежки на цій території. Єдиним безпечним маршрутом підйому на вершину гори Лева є стежка зі східцями від тупику вулиці Довбуша. Про це повідомили у регіональному ландшафтному парку «Знесіння».

«Згідно з результатами інженерно-геодезичних вишукувань на горі Лева у 2022 році, частина схилів гори є зсувонебезпечними. Підйом на вершину іншими стежками є небезпечним для відвідувачів і для стану довкілля, про що попереджають встановлені інформаційні знаки. Також попереджаємо про неприпустимість використання транспортних засобів, зокрема велосипедів, на горі Лева, оскільки вони порушують нестабільний ґрунтовий покрив схилів і сприяють інтенсифікації ерозійних та зсувних процесів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: «Залізна вода». Фото

У випадку використання транспортних засобів на схилах гори Лева вживатимуть заходів реагування, у тому числі викликатимуть поліцію. На особливо небезпечних і закритих від відвідування схилах планують протиерозійні заходи з використанням природних матеріалів.

Нагадаємо, що в жовтні 2022 року директором регіонального ландшафтного парку «Знесіння» став Тарас Микітчак. За словами нового очільника, найперше працюватимуть над тим, аби у стратегії розвитку поєднати два напрямки: з одного боку, природоохоронну діяльність та з іншого – рекреаційну. Пріоритетом, запевнив він, є безпека відвідувачів та створення мережі туристичних і атракційних локацій.

Для довідки

Гора Лева – один з пагорбів Давидівського пасма, пам'ятка природи місцевого значення. Пагорб розташований неподалік від центру Львова, між вулицями Опришківською, Максима Кривоноса та Олекси Довбуша. Протягом багатьох років діяльності людини гора була повністю спустошена, саме тому її почали називати Лисою горою.

Ольга Коваль

Схеми регіонального ландшафтного парку «Знесіння»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!