Через аномальне потепління у Карпатах прокинувся ведмідь

937 0
Зазвичай у цей період він перебуває у зимовій сплячці.
Фото: Національний парк Верховинський

Фото: Національний парк Верховинський

Через аномально теплу погоду цього року в Національному природному парку «Верховинський» прокинувся. Його помітили при проведенні патрулювання території Парку інспекторами ПНДВ.

Джерело: Національний природний парк «Верховинський»

«Зазвичай у цей період він би мав бути у зимовій сплячці, проте видно що цього не сталося. Це не дуже добре для ведмедя бо в зимовий період дуже важко знайти поживу. Різка зміна температури та опадів, так як все ж таки це – зима, зрозуміло принесе «бурому» неабияких неприємностей, окрім того голодний звір більш агресивний», – йдеться у повідомленні.

В Національному парку попереджають, що у цей період потрібно остерігатися слідів ведмедів у лісі. 

Нагадаємо, що у ведмежому притулку «Домажир», що на Львівщині, попри аномально високу температуру повітря взимку, ведмеді заснули у звичному режимі. Загалом у притулку проживає 31 ведмідь. Серед них є й ті, які спали від початку жовтня, оскільки погода тоді вже була прохолодною. Зокрема, є ведмеді, які сплять довше – 3-4 місяці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!