Україні не вистачить лікарів через антирекорди з Covid-19 та зміни на догоду ОРДЛО. Головне за минулу добу

2491 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Jonathan Borba for unsplash

Фото: Jonathan Borba for unsplash

Covid-19 – Головне. З огляду на темпи поширення Covid-19 Україні може не вистачити лікарів для допомоги новим пацієнтам. «Виходячи з того, з якою легкістю ми перевалили за 2 тисячі, а потім – за три тисячі, а з іншої сторони - легковажне ставлення до санітарних правил, - все це говорить, що ми йдемо не за найкращим сценарієм, м’яко кажучи…», сказав міністр Степанов.

Читайте також: Чи допоможуть вітаміни та імуномодулятори уберегти дитину від захворювань

На Львівщині зафіксовано незначну позитивну тенденціюзавантаженість ліжок падає і становить 48,2%

У Пустомитівському та Перемишлянському районах, де встановлено червону епідзону, школи перейдуть на дистанційну форму навчання.

Мінздоров’я оприлюднило оновлений список держав «червоної» і «зеленої» зон. До «зеленого списку» повернулася Румунія. Курортні країни, які дозволяють в’їзд українців – Албанія, Словенія, Єгипет, Туреччина та Болгарія – залишилися «зеленими». Чорногорія та Хорватія – у «червоному».

МОЗ дозволило проведення міжнародних футбольних матчів з глядачами, підтвердити рішення має УЄФА.

Франція зареєструвала рекорд у 9 843 нових випадків Covid-19 за 24 години.

У світі діагностували рекордну кількість нових заражень Covid-19 – 304 тис. людей. Померло – 5 683 пацієнта. У Європі лідерами антирейтингу є – Франція, Росія, Іспанія, Велика Британія та Україна. У світовому антирейтингу Україна – на 14-му місці.

Читайте також: Україна після 25 жовтня. Як житимуть громади за новими правилами

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 174 осіб (183 – напередодні). Разом 16 626. Одужало – 5 164 5 (+ 80), померло – 462 (7 – за добу).

За минулу добу лабцентри зробили 1 334 ПЛР-тестів.

В Україні Covid-19 виявлено у рекордних 3 144 осіб (2 582 за попередню добу). Загальна кількість 148 756 пацієнтів. Одужало – 67 005 (плюс 1 128), померло – 3 076 особи (+ 53).

Перелік антилідерів знову не змінився: Львівщина – 16 626 (деталі – дивися вище), далі Київ – 16 523 осіб (плюс 404), Харківська – 12 112 (+ 280 осіб) та Чернівецька – 11 847 (+ 132) області.

Найбільше нових випадків захворювання виявили у Києві (404), Тернопільській (302), Одеській (283), Харківській (280), Хмельницькій (198), Львівській областях (174).

ГПУ. Генпрокурорка Венедіктова доручила своєму новому заступнику Якубовському, який працював із кумом Путіна Медведчуком, нагляд за провадженнями про військові злочини, про злочини проти Майдану та про злочини правоохоронців.

Читайте також:  Хто відповідає за організацію харчування і якість продуктів у школах. Пояснення МОН

Львівську обласну прокуратуру очолив Антон Войтенко. До призначення працював прокурором Рівненської області, а також обіймав різні посади у військовій прокуратурі Центрального регіону.

Балух – Порошенко – Шкарлет. Лікарі ввели в медикаментозну кому колишнього політв’язня Кремля Балуха, якого знайшли побитим 8 вересня.

Адвокат експрезидента Порошенка повідомив, що проти нього почалося розслідування у 15 нових провадженнях.

Етичний комітет Нацагентства з питань забезпечення якості освіти підтвердив плагіат у роботах в.о. міністра освіти Шкарлета.

Лукашенко – Путін. В.о. президента Білорусі Лукашенко під охороною автозаків відвідав Національну академію наук і зустрівся з ученими, список яких був ретельно відфільтрований.

Президент РФ Путін і Лукашенко зустрінуться 14 вересня в Сочі.

32 співробітники Russia Today курують державне білоруське ТБ.

Читайте також:  В Україні запустили сервіс для порівняння цін на газ

МВФ не зміг погодити з владою Білорусі умови надання екстрених 940 млн доларів.

На догоду ОРДЛО. У Берліні на переговорах політичних радників країн «нормандської четвірки» сторони погодили, що Верховна Рада розгляне зміни до постанови про вибори на окупованому Донбасі.

Існуюча постанова передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордонами.

У запропонованих Раді змінах це звучить: місцеві вибори на окупованих територіях можна буде провести за умови повного роззброєння, демілітаризації та реінтеграції відповідно до стандартів ООН та Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!