Аварійній міст між селами Поляна та Монастирець на Львівщині просять демонтувати

1846 0
Старим дерев'яним мостом через річку роками ходять школярі, літні люди та інші мешканці.
Фото: львівська обласна рада

Фото: львівська обласна рада

Депутати області звернуться до Львівської ОДА, щоб демонтувати аварійний дерев'яний міст, який пролягає через річку Дністер і розташований між селами Поляна і Монастирець. Про це повідомляє пресслужба ЛОР.

Депутати облради, які оглянули аварійний міст, визначили, що його необхідно демонтувати, як аварійний, непридатний і вкрай небезпечний для використання.

Читайте також: На трасі Львів – Радехів – Луцьк провалився міст. Фото

Зараз міст перебуває на балансі Комарнівської громади, проте, за словами першого заступника міського голови Комарнівської міської ради Романа Павлишина, раніше міст перебував на балансі Монастирецької сільської ради.

У 2008 році міст частково зруйновало під час повені, планували звести над річкою новий міст за кошти державного бюджету. Фінансування зупинилося, підрядник звернувся до суду і рахунки сільської ради на тривалий час заблокували. Через це мешканці роками ходять через річку старим дерев'яним мостом: школярі на уроки, літні люди до медпункту, магазину, церкви.

«Це була проблема двох сіл, а зараз – проблема цілої громади. В грудні цього року утворилася Комарнівська громада, відповідно аварійний міст та всі боргові зобов'язання Монастирецької сільської ради перед забудовником перейшли до нас на баланс. Ми не зможемо самостійно профінансувати будівництво нового мосту, громада дотаційна, тому сподіваємося на допомогу від обласної влади», – каже Роман Павлишин.

У період паводків село може опинитися у надзвичайній ситуації, тому необхідні кошти з резервного фонду, щоб якнайшвидше розпочинати будувати міст. Депутати обласної ради готують звернення до голови Львівської ОДА Максима Козицького, щоб на період виготовлення документів та зведення моста, встановити над річкою тимчасову інженерну споруду, адже мешканці сіл мають мати безпечну переправу.

Читайте також: Чому на Львівщині обвалився міст через Західний Буг, про який напередодні попереджали мешканці

Цього року в межах обласної Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг на погашення боргу громади перед забудовником з обласного бюджету передбачили 2 млн грн. Ще 230 тис. грн сплатить Комарнівська громада.

Нагадаємо, 3 травня у селі Гайок Кам'янка-Бузького району на Львівщині провалився міст через річку Західний Буг. Йдеться про трасу Львів – Радехів – Луцьк. Через обвал споруди заблокували траса на дорозі Львів – Луцьк. Щоб розвантажити автошляхи та зменшити затори, які утворилися через обвал автомобільного мосту. Обласна комісія ТЕБ і НС класифікувала обвал моста на автомобільній дорозі Львів – Луцьк як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня. Детальніше про те, чому завалився міст, про який мешканці попереджали напередодні, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!