Через карантин комунальні перевізники у Львові вже зазнали 9 млн грн збитків

1671 0
У квітні збитки можуть становити 20-25 млн грн.
фото: ГО "Зручне місто"

фото: ГО "Зручне місто"

19 березня у Львові обмежили кількість пасажирів у салоні громадського транспорту до 10 через поширення коронавірусу. У міськраді кажуть, що трохи більше, як за тиждень, ЛКП «Львівелектротранс» та ЛК «АТП-1» нарахували збитків на 9 млн грн.

Читайте також: Львівському бізнесу надали низку пільг на період карантину. Як скористатись

За прогнозами заступниці міського голови з питань ЖКГ, у квітні ці збитки можуть становити 20-25 млн грн, тому місто збирається додатково дотувати комунальних перевізників.

«Сьогодні вихід на маршрути автобусів АТП №1 становить 55%, приватних перевізників – 37%, а електротранспорт – трамваї і тролейбуси, практично 100% на маршрутах. У зв’язку з тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, в одному транспортному засобі має перевозитися не більше 10 осіб, то дохід підприємств різко зменшився – у 2−3 рази, в порівнянні з періодом до карантину», – каже вона.

На вихідних продажі квитків упали в 10 разів. Ірина Маруняк каже, що через збитки перевізники не зможуть ремонтувати транспорт та мережі, а в майбутньому може виникнути проблема і з виплатою зарплати.

Читайте також: Бізнес попереджає, що наслідки зупинки економіки можуть бути гірші за пандемію

Додамо, що 25 березня Кабмін змінив умови перевезення пасажирів у громадському транспорті та дозволив перевозити у салоні 50% від кількості сидячих місць у салоні. Вчора міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що громадський транспорт у Львові буде їздити без змін.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 24 квітня, а на всій території країни діє режим надзвичайної ситуації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!