Через нову парковку змінили організацію руху в центрі Львова. Схема

5280 0
Після облаштування закритої парковки біля ринку «Вернісаж» змінилася конфігурація в’їздів та виїздів на вулицях довкола.
фото: Ігор Зінкевич

фото: Ігор Зінкевич

Віднедавна у центрі Львова діє нова платна паркова біля ринку «Вернісаж». В одну закриту зону об'єднали вулиці Вірменську, Лесі Українки, Низький Замок і Театральну, утворивши при цьому майданчик для 73-ох паркомісць. Tvoemisto.tv пропонує водіям схему та роз’яснення, як саме тут змінили організацію руху.

Як пояснив начальник відділу з паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк, через облаштування парковки змінилася конфігурація в’їздів та виїздів. Тепер заїхати на територію паркувального майданчика із проспекту Свободи можна вулицею Вірменською. Також можливим є заїзд від ринку «Добробут» на вулицю Театральну. Виїхати на проспект Свободи водії можуть через вулицю Лесі Українки, де і стоїть касовий апарат для оплати послуг паркування. (Раніше із проспекту Свободи можна було заїхати на вулицю Лесі Українки, а виїхати – вулицею Вірменською).

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Piccy.info - Free Image Hosting

Клікніть на зображенні для збільшення

Як додав речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль, парковка відгороджена трьома шлагбаумами: їх встановили на вулицях Театральній, Вірменській та Лесі Українки.

Заїзд на вулицю Театральну
(фото Ігоря Зінкевича)

Виїзд із вулиці Лесі Українки
(фото Ігоря Зінкевича)

За словами Олексія Хміля, парковка не є прибутковою. Година паркування на ній коштує 8 гривень. Обґрунтований тариф тут мав би бути орієнтовно 9,25 грн за годину.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

Нагадаємо, на частині вулиці Дорошенка (від проспекту Свободи до повороту на вул. Банківську) та на вулиці Беринди (біля пам’ятника Шевченкові) планують заборонити рух приватних автомобілів та встановити знаки «Пішохідна зона».

Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!