Через ожеледицю за день до львівського травмпункту звернулося понад три десятки людей

4176 0
У травмпункт 8-ї міської лікарні за сьогоднішній день вже звернулося 32 осіб. За учора травмованих було лише 15.

Через ожеледицю, яка вкрила вулиці та тротуари Львова, до міських травмпунктів сьогодні звернулося вдвічі більше людей, аніж за попередній день. Зокрема, у травмпункт 8-ї міської лікарні за 29 грудня вже звернулося 32 людей. За учора травмованих було 15. Про це у коментарі Tvoemistо.tv повідомили у пресслужбі медзакладу.

Загалом за останній тиждень до лікарні з різними травмами звернулося понад 200 людей. Чи не найбільше постраждалих було цієї неділі, 26 грудня. Допомогу потребували 43 травмовані людини.

Читайте також: У Львові зростає кількість травм через ожеледицю. Як вберегтися

У Львівську міську лікарню швидкої медичної допомоги у грудні із різними травмами через слизькі дороги і тротуари вже звернулося 499 людей. За словами травматолога Василя Тонконоженка, цього року немає великого ажіотажу зі зверненням травмованих на вулицях у порівнянні з попередніми роками.

Загалом щодня в травмпункт лікарні поступає 60-70 травмованих, з яких половина, тобто 30-35 людей, внаслідок падіння на вулиці через слизькі дороги і тротуари. Серед найчастіших травм, як пояснили у лікарнях, є переломи верхніх та нижніх кінцівок, передпліччя, пошкодження зв'язок гомілковоступного та колінного суглобу, а також множинні забої різних ділянок тіла.

Адреси травматологічних пунктів Львова:

  • Травматологічний пункт №1 (вул. Виговського, 32). Телефон: 0322 36 87 18, 0322 62 71 20
  • Травматологічний пункт №2 (вул. Навроцького, 23). Телефон: 0322 70 63 30, 0322 36 74 20
  • Травматологічний пункт №3 (вул. Миколайчука, 9). Телефон: 0322 52 75 94, 0322 58 70 02.

 

У міськраді Львова в свою чергу кажуть, що вже звернулися до керівників ОСББ, управляючих компаній, власників приватних будинків з проханням забезпечити посипання територій протиожеледними матеріалами. Йдеться про сіль, піскосуміш, реагенти. Цієї ночі, за словами заступниці міського голови з житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, працювала 21 одиниця техніки – піскорозкидувачі, тракторці, також працювали двірники, які посипали хідники сіллю і піскосумішшю.

Читайте також: Як Львів втрачає гроші через снігопади, або Чому все потрібно робити вчасно

Рекомендації, як уберегтися від травм:

  • носіть взуття з протектором для кращого зчеплення з поверхнею землі, фахівці також радять взуття з підошвою з мікропористої чи іншої м’якої основи та без великих каблуків.
  • літнім людям варто при ходьбі використовувати палиці або хоча б одну палицю для кращої стійкості.
  • прогулянки для вагітних жінок в ожеледицю без супроводу є небезпечні, також не варто без потреби виходити на вулицю, якщо ви захворіли або відчуваєте слабкість
  • придбайте «льодоступи» та надягайте їх на підошви та каблуки вашого взуття або зробіть подібний захист власноруч: наклейте двосторонню липку стрічку на суху підошву і каблук (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть її піском.
  • при ходьбі по слизькій поверхні руки повинні бути вільні для балансування, краще не тримати їх в кишенях, а також не нести сумки в руках. Оптимальний варіант в такому випадку – рюкзак.
  • обходьте металеві кришки люків, адже вони, як правило, покриті льодом (крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що також дуже небезпечно)
  • тримайтеся якомога далі від будинків – ближче до середини тротуару. Взимку, особливо в містах, дуже небезпечними є бурульки,
  • будьте особливо уважні, коли переходите дорогу під час снігопаду та в ожеледицю (пам'ятайте, що за умов ожеледиці значно збільшується гальмівний шлях автотранспорту)
  • не поспішати і, не робити великих кроків, оскільки так зменшується стійкість і збільшується ймовірність послизнутись.

 

Якщо ви впали й через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль в суглобах, помітили пухлини на м’яких тканинах – терміново зверніться до лікаря в травмпункт.

Нагадаємо, що у Львові зростає кількість травм через ожеледицю. У травмпункти першого територіального медичного об'єднання Львова уже звернулися близько півтори сотні львів’ян.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!