Через ремонт Шевченка низка автобусів та трамвай змінюють схему руху. №6а та 11 не курсуватимуть узагалі

25273 4
Автобус №6а та 11 не курсуватиме взагалі.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Із 7 березня у Львові перекриють для проїзду вулицю Левандівську, а з 14 березня – частину вулиці Шевченка. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Як на Шевченка у Львові будують кільце. Фото, відео

Роботи виконуватимуть на ділянці від Залізничної до Левандівської. Їх планують завершити до 31 серпня. Через будівництво квазі-кільця низка автобусів курсуватимуть за зміненим маршрутом, а автобус №11 та №6а тимчасово не курсуватимуть узагалі, з 7 та з 14 березня відповідно.

У березні планується перекриття вулиць

Улітку ділянки мають відкрити

 

Із 7 березня автобус №6Н їхатиме через проспект Чорновола, Тунельну, Винницю та Ковча, а автобус №17 курсуватиме через вулиці Щурата, Сяйво та Городоцька. З 14 березня автобус №49 курсуватиме через вулиці Ковча, Винниця, Тунельна, Варшавська, Липинського, проспект Чорновола, площу Різні, Бенедиктовича та Городоцьку. Трамвайний маршрут №7, який сполучає Погулянку і Татарбунарську, із 14 березня скоротять лише до церкви Анни. На маршрути №49 та 47а (курсуватиме без змін) додадуть по п’ять автобусів.

Приміські автобусні маршрути, які курсують на Автостанцію №4 (вул. Шевченка,105) тимчасово перенесуть на Автостанцію Західна (вул. Городоцька, 359).

Додамо, що кільце на Шевченка почали будувати 31 січня. Роботи виконує ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл» за 89,6 млн грн. Саму вулицю Шевченка реконструюватимуть у три етапи: будуватимуть кільце, далі візьмуться за реконструкцію другої ділянки – вулиці від Хорватської до Ярослава Мудрого, й далі до Залізничної. У бюджеті розвитку на 2020 рік на відтинок від Хорватської до Ярослава Мудрого заклали 61 млн грн, а на частину вулиці від Ярослава Мудрого до вул. Залізничної – лише 19 млн грн зі 140 млн грн необхідних. Загалом реконструкція вулиці Шевченка має тривати два роки.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, проєкт реконструкції вулиці розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. Торік проєкт доопрацювали та затвердили на засіданні виконкому. 

Христина Гоголь

Візуалізація ЛМР


Читайте також:
6 Березня, 2020 18:02
Анонім Хто підкаже, яку саме частину вул. Шевченка перекриють?
28 Лютого, 2020 09:35
Петро А хоча б хтось включив здоровий глузд і подумав, що перекриття одночасно 2 вулиць(Шевченка і Левандівську) призведе до колапсу?
2 основні артерії, якими рухається величезна кількість транспорту!
Невже не можна спланувати перекриття в 2 етапи - спочатку одну ділянку, а потім - другу.
Як завжди, все для людей...
27 Лютого, 2020 15:31
Анонім Просто чудово, так як я студентка добиралась саме цими транспортними засобами то тепер що мені робити? Пішком ходити??? Зовсім не думають про людей.
27 Лютого, 2020 13:59
666 ... цю реконструкцію ділянки вул.Шевченка - вул. Левандівська - вул. Залізнична можна розглядати , як такий собі "дембєльський аккорд" Садового ... йому "львів'яни" вже встигли "подякувати" і за Городоцьку , і за Личаківську , і .... то ж , йому не звикати працювати під оте гавкакання "шакалів" ... саме -- "гавкакання" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!