Через кібератаку частину робочих файлів міськради Львова опублікували на ворожих каналах

3816 0
Попри всі системи захисту, деякі файли росіяни викрали.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні ввечері, 15 травня, стало відомо про перші наслідки кібератаки на Львів. Росія, окрім ракет, використовує і ІТ-фронт, зокрема це сталося напередодні, 13 травня. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Окрім руйнування системи управління містом, ворог ставив за мету отримання даних. Частина робочих файлів міста, попри всі системи захисту, була викрадена і опублікована на ворожих телеграм-каналах», – каже він.

Читайте також: У Мінцифрі повідомили про чергову кібератаку на урядові сайти

За словами Андрія Москаленка, нині міськрада працює разом зі Службою безпеки України та Кіберполіцією над подоланням наслідків. У цей час, як і завжди, нагадує він, що слід бути дуже обережними – як в офлайні, так і онлайн.

Нагадаємо, що також на офіційний сайт Львівської обласної військової адміністрації здійснили кібератаку. Тоді Львівська ОВА просила не зважати на інформацію, що розміщується на сайті, бо велися роботи щодо відновлення його належного функціонування. А від початку війни в Україні періодично тривають масові DDoS-атаки на сайти українських міністерств, установ, банків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!