Росія висловила ноту Києву через демонтаж радянської зірки з меморіалу у Львові

2292 0
Також в РФ заявили, що засуджують український «курс на демонтаж пам'ятників радянським солдатам і самої пам'яті про їхній подвиг у боротьбі з фашизмом».
Фото: Суспільство майбутнього Львів

Фото: Суспільство майбутнього Львів

Через плани Львова демонтувати радянську символіку із «Марсового поля» Москва направила Києву ноту. Про це інформує «Українська правда» із посиланням на пресслужбу МЗС РФ.

Читайте також: Так триває історія. Як демонтаж монументу слави у Львові змінює сенси територій

«У зв'язку з планами львівської влади зі знищення копії ордена Вітчизняної війни на військовому меморіалі «Марсове поле» 30 липня в МЗС України була направлена ​​нота МЗС Росії з вимогою виконання українською стороною міжнародних зобов'язань і норм національного законодавства щодо захисту та збереження військових меморіалів...Закликаємо керівництво України відмовитися від фальсифікації історії і спроб позбавити українських громадян перемоги у великій вітчизняній війні, досягнутої спільними зусиллями всіх народів колишнього Радянського Союзу», – йдеться у повідомленні МЗС РФ.

Також в РФ заявили, що засуджують український «курс на демонтаж пам'ятників радянським солдатам і самої пам'яті про їхній подвиг у боротьбі з фашизмом».

Йдеться про радянську зірку із серпом і молотом на «Марсовому полі», військовому меморіалі, що поблизу Личаківського кладовища. 19 липня з’явилась інформація про те, що її планують демонтувати і перенести до музею «Територія терору». У міській раді готують рішення на розгляд виконкому.

Нагадаємо, 23 липня у Львові демонтували останні фрагменти Монументу слави – скульптури «Батьківщини-матері» та радянського Воїна. Демонтаж монумента коштував місту майже 300 тисяч гривень. Демонтаж почали ще у 2018 році. Детальніше про демонтаж Монументу слави та його місце в історії, читайте у матеріалі.

У ногах скульптури Монументу Слави знайшли капсулу із запискою імен працівників заводу, де виливалися Берегиня і Солдат. Скульптури як і інші частини монументу перевезли до музею «Територія Терору». 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!