Через удар по Святогірській лаврі Зеленський чекає від ООН і ЮНЕСКО вигнання росії зі своїх лав

6698 0
У лаврі від бойових дій укриваються близько 300 мирян, зокрема 60 дітей.
Фото: війська РФ обстріляли Святогірську лавру/скрін з відео зі сторінки Зеленського

Фото: війська РФ обстріляли Святогірську лавру/скрін з відео зі сторінки Зеленського

Президент Володимир Зеленський закликає Організацію Об'єднаних Націй та ЮНЕСКО вигнати зі своїх лав росію як державу-терориста, яка знищує історичні пам'ятки та соціальну інфраструктуру в Україні. Президент закликав до цього після того, як російська артилерія 4 червня знову вдарила по Святогірській лаврі на Донеччині. Про це Зеленський написав у соцмережах. 

«Окупанти точно знають, який об'єкт обстрілюють. Вони знають, що на території Святогірської лаври немає військових цілей. Знають, що там укриваються від бойових дій близько 300 мирян, зокрема 60 дітей», – написав він. 

За його словами, 31 травня Верховна Рада України звернулася до ЮНЕСКО з вимогою позбавити росію членства в організації. Жодна інша держава, крім росії, не знищувала у Європі стільки пам'яток, культурних і соціальних об'єктів за весь час після Другої світової війни. Кожна спалена Росією в Україні церква, кожна підірвана школа, кожен зруйнований меморіал доводить, що Росії не місце в ЮНЕСКО. 

«Ми очікуємо на логічну та справедливу відповідь від ООН та ЮНЕСКО. Це Організація Об'єднаних Націй, і її статут не передбачає об'єднання з терористами. Ізоляція Росії має бути повною, вона повинна відповідати за свої злочини». 

Нагадаємо, що на Донеччині через російські обстріли масштабна пожежа охопила Всіхсвятський скит Свято-Успенської Святогірської Лаври. Полум’я повністю охопило головний храм обителі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!